• Головна
  • Скільки часу потрібно мити руки насправді?
Реклама
12:05, 6 листопада 2016 р.

Скільки часу потрібно мити руки насправді?

Реклама

У статті — наочний експеримент, що демонструє, як сильно проста гігієнічна процедура впливає на кількість бактерій на ваших руках.

Більше статей на сайті lifehacker.in.ua.

Миття рук є однією з найбільш корисних гігієнічних звичок людини. На думку ізраїльських вчених, ця процедура зменшує ризик зараження кишковими захворюваннями на 30%, а респіраторними — на 40%. Однак таких чудових результатів можна досягти тільки в тому випадку, якщо ви знаєте, як правильно мити руки.

Для того щоб відповісти на це питання, журналістка Дженні Егг (Jennie Agg) провела експеримент, який демонструє, як сильно миття рук впливає на кількість бактерій та інших мікроорганізмів, що знаходяться на наших руках.

Насамперед Дженні нанесла на свої руки спеціальний гель, який містить дуже дрібні частинки, приблизно відповідають розміру бактерій. Ще одна цікава особливість цього гелю полягає в тому, що ці частинки можуть світитися при опроміненні ультрафіолетовим світлом. Таким чином, можна досить точно визначити, наскільки миття рук змогло очистити шкіру. Чим світліше руки на фото, тим вони брудніше, і чим вони темніші, тим чистіше.

Просте ополіскування

просте ополіск

Багато людей, особливо коли поспішають, вважають достатнім просто обполоснути руки. Як ви можете бачити на цій фотографії, така процедура не має сильного впливу на бактерії. Невелике потемніння спостерігається тільки на кінчиках пальців, а вся інша рука залишилася практично без змін.

Шість секунд

шість сек

Як повідомляє всеведущая статистика, більшість людей витрачає на миття рук не більше шести секунд. Здивовані? Однак навіть такий невеликий проміжок часу може забезпечити непогані результати, особливо якщо ви використовуєте мило. На фото видно, що шкіра експериментатора придбала набагато більш темний відтінок, а значить, стала чистішою.

П'ятнадцять секунд

15 секунд

У дослідженні Мічиганського університету було встановлено, що тільки 5% людей миють руки протягом 15 секунд або більше. Однак саме стільки часу потрібно, щоб видалити практично всі бактерії з поверхні ваших рук. На фото ми бачимо руку, на якій залишилися лише незначні цятки гелю, що свідчить про її чистоту.

Як ви можете переконатися, для дотримання правил гігієни абсолютно недостатньо просто помочити руки. Витратьте на цю процедуру трохи більше часу, обов'язково використовуйте мило, і ви отримаєте дійсно хороший результат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Скількичасупотрібномитирукинасправді?
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...