Сьогодні вже важко повірити в цей факт, але нікому навіть в голову не приходило ще якихось сто років тому, наскільки звичайна смажена котлета, що подається між двома половинками булочки. може виявитися смачною і популярною. У людей всіх соціальних верств і вікових груп загальну любов відразу завоювало придумане кулінарами новаторське блюдо, універсальне за своїми смаковими якостями і елементарне по своїй простоті. Недарма послуга доставка суши в броварах рядом с Киевом по доставці  суші, піци, бургерів та інших страв сьогодні користується такою популярністю.

Щодня зростаючий попит на блюдо унікальне по своїй простоті привів до того, що кожному захотілося опинитися згодом в якійсь мірі причетним до факту його винаходу. Було оскаржено авторство бургера не тільки безліччю американців, але також і представниками інших держав, які стверджували, що в створення цього шедевра кулінарії основний внесок був внесений саме ними. Гамбургер, блюдо саме геніальне по своїй простоті, перетворилося в одну з найбільш загадкових історій в результаті множинних спроб «відрубати» від пирога слави собі шматочок. Виявляється, що не так вже й просто насправді відшукати «батьків» бургера.

Щоб цей заплутаний клубок спробувати розкрутити, доведеться заглянути в запасники історичних архівів. Термін «гамбургер» своїм корінням нас веде до німецького міста - Гамбург, в другій за значенням і величиною в державі. Саме з цього міста, згідно з однією з версій, рецепт цієї страви в середовищі німецьких іммігрантів переправляється в Америку через океан. Блюдо представляло собою в ті часи шматок смаженої свинини з хлібом. Перший заклад, в якому на той час незвичайні гамбургери пропонуються в якості фірмової страви, відкривається компанією White Castle в Канзасі тільки на початку 1920-х років. Так було поки в кінці 1940-х, чи не з'явився в особі McDonald's серйозний конкурент ...