Згідно постанови Національного Банку України від 16 березня 2017 року банківські структури повинні арештовувати кошти на особистих рахунках боржників. Відтепер на основі судового рішення приватний виконавець має дозвіл вимагати від банківських структур проводити арешт рахунків боржників і стягувати з них частину коштів в рахунок погашення актуальної заборгованості. По першому запиту виконавця кредитор має проводити списання коштів, а також інформувати приватного виконавця відносно відкриття клієнтом нових рахунків на його ім’я.

Противники нового впровадження посилаються на те, що постанова НБУ порушує закон та конфіденційність боржників. Проте попередньо всі постанови Національного банку України проходять детальний контроль та відповідність чинному законодавству України Міністерством юстиції України. Офіційно опублікована постанова є цілком законною.

Чи порушує нова постанова приватність осіб? На що чекати від нової постанови боржникам? Які наслідки рішення Нацбанку матимуть для простих громадян? – ось, що найбільше хвилює людей. Тому ми попросили представника компанії КредитЕкспрес пояснити усі спірні моменти.

Найголовніше, на чому хотілося б ще раз наголосити – без рішення суду, ні державні, ні приватні виконавці не мають права проводити арешт рахунків, майна і т. д. Такі дії можуть бути впроваджені лише тоді, коли провину позичальника було доведено. Впровадження в дію постанови НБУ жодним чином не вплине на клієнтів банків, які вчасно платять всі свої зобов’язання та не мають прострочень по кредиту. Компанія КредитЕкспрес завжди дотримується всіх норм та принципів законодавства. З боку нашого агентства ми гарантуємо збереження та нерозповсюдження банківської таємниці третім особам.

Національний банк був змушений вдатися до нових більш суворих засобів через невтішну статистику щодо повернення кредитів. Станом на сьогоднішній день існує велика кількість шахраїв, які заздалегідь оформлюють кредити без наміру повернути їх в майбутньому. Такі дії негативно впливають на економіку та банківську систему нашої країни.

Нововведення можуть навіть виявитися вигідними громадянам, які слідкують і вчасно виконують свої зобов’язання, зазначає представник боргового агентства.

В рамках колекторської кампанії співробітники КредитЕкспрес неодноразово проводили аналіз різноманітних портфелів заборгованості, виконували порівняння показників за роками, кварталами, регіонами, різновидами кредитних продуктів і т. д. На жаль, перспективи для банківської системи є невтішними. Рівень боргу збільшується з кожним періодом, незважаючи на типологію кредиту, його суму чи період. Невиплата кредиту на сьогоднішній день – це вже національній спорт. Боржниками є як фізичні особи, так і величезні компанії та корпорації. Такі дії в нашій економіці породжують масу проблем, які в майбутньому буде тяжко урегулювати.