Все більше українських сімей приходить до розуміння того, що без репетиторів школяру не обійтися. Вже досить давно всі репетитори пристосувалися проводити заняття віддалено. У цій статті ми поговоримо про плюси і мінуси репетиторства онлайн.

Як знайти хорошого онлайн-репетитора?

Репетитори онлайн – їх зараз досить багато. Як відрізнити хорошого онлайн репетитора від посереднього? За його власними словами? По тому, наскільки натхненно він/вона хвалить вашу дитину, розписує приховані таланти і перспективи? За оцінками в школі? На жаль, жоден з методів не дає гарантії якості онлайн навчання. Вихід один – звертатися в сертифіковані навчальні центри, які вже підібрали кращих викладачів зі шкільних предметів.

Заняття з онлайн репетитором

Карантин на початку 20-х років завдав звичній школі важкого удару. Але удар був важким тому, що до онлайн навчання не були готові ні вчителі, ні учні. Не було методик, навчальних посібників, навичок. Підтримувати дисципліну в класі було важко, а коли учні знаходилися на відстані, здавалося неможливо. В результаті хтось вчився, а хтось просто залишав пристрій, дивився в стелю і займався своїми справами.

Приватні компанії, які спеціалізуються на онлайн навчанні, організували онлайн навчання інакше. На індивідуальних заняттях вся увага вчителя приділяеться учню, тому нічого не робити просто неможливо. А якщо це група, то в ній 6-7 учнів а не 30, як в шкільному класі. Всі школярі знаходяться в полі зору вчителя, постійно з ним спілкуються. Протягом уроку кожен учень отримує ряд завдань, виконує їх, оцінюється вчителем і приймає рекомендації. Дисципліна в групах – на вищому рівні. Програма повністю адаптована до шкільної, а методики викладання – авторські, унікальні, результативні, розраховані саме на індивідуальні заняття та малі колективи.

Переваги онлайн репетиторів

  • Не потрібно витрачати час на дорогу: ні учню, ні вчителю. Не потрібно супроводжувати дитину на уроки;
  • Відсутній прямий фізичний контакт, а значить – немає ризику зараження респіраторними інфекціями. Для багатьох це важливо;
  • Цікава, своєрідна подача матеріалу, використання ресурсів мультимедіа – дітям це подобається, вони краще залучаються до процесу навчання;
  • Можливість займатися в зручний час;
  • За інших рівних умов заняття онлайн можуть бути трохи дешевше очних.
  • Перед початком занять кожен учень проходить тест на визначення початкового рівня, після чого для нього складається індивідуальний графік і програма.

Недоліки онлайн-навчання з репетиторами, безумовно, також є. Наприклад, це можуть бути недостатня соціалізація і відсутність живого контакту. Але, очевидно, що плюсів набагато більше. Загалом це дуже зручний у всіх сенсах формат навчання.