Ринок децентралізованих фінансів стрімко розвивається у всьому світі. Що це означає для класичної фінансової системи і які перспективи відкриваються для різних сфер діяльності розповів Євген Руденко.

Євген Руденко – український експерт в області блокчейн-технологій, фінансовий аналітик, директор Інституту розвитку блокчейн-технологій.

Аналізуючи процес впровадження DeFi і їх активного розвитку Євген Руденко відзначає, що децентралізовані фінанси – це революційний напрямок розвитку фініндустрії, який має великий потенціал кардинального змінення фінансових моделей, що існують на цей момент, і підвищення фінансової інклюзії.

Ключовою перевагою DeFi, за словами експерта, є їх децентралізована природа, що забезпечує прозорість і безпечність транзакцій, без необхідності мати проміжні інституції, такі як традиційні банки. Вже найближчого часу DeFi істотно знизять роль банків та інших фінзакладів у глобальній системі фінансів по всьому світі.

Євген Руденко прогнозує, що доступність DeFi є однією з головних запорук їх успіху. Адже вони мають можливість користуватися фінансовими послугами міліардам людей, в тому числі тим, кому традиційні банківські послуги наразі недоступні.

При цьому, експерт відзначає ряд викликів, які постають перед DeFi:

  • безпечність;
  • регулювання;
  • контроль ризиків.

Він підкреслює, що для стійкого і тривалого розвитку DeFi ці аспекти мають бути вирішеними.

DeFi – це перспективна можливість для кожного

Резюмуючи свою оцінку, експерт в області блокчейн-технологій зазначає, що в цілому DeFi – це унікальна можливість для суспільства переглянути і вдосконалити фінансові моделі, що існують на цей момент. Також DeFi здатні зробити фінансові послуги більш доступними і сприятимуть економічному розвитку і фінансовій інклюзії на всесвітньому рівні.

За словами експерта, DeFi дають нові перспективи для різних сфер діяльності, наприклад, страхування, благодійності, та обмін грошима в цілому. Розвиток децентралізованих фінансових систем в цілому є важливим кроком у створенні нової фінсистеми, яка буде ефективнішою, відкритішою та більш інклюзивною, та буде задовольнить потреби всіх учасників суспільства.

Розвиток технологій DeFi приведе до дивовижних інновацій і змін, що будуть вельми корисними всьому світу.

Довідка

DeFi – це система децентралізованих фінансових сервісів і додаткі, що працюють на базі публічних блокчейнів. Вони гарантують прозорість, безпечність і доступність фінпослуг для всіх учасників оминаючи класичні фінансові інститути, такі, як біржі або банки.