На які параметри при виборі літніх шин слід звертати особливу увагу? Як не помилитися і придбати такі шини, які максимально підійдуть під параметри машини та особисті запити? Давайте розбиратися.

Потрібна літня гума? В такому разі вам варто ознайомитеся з асортиментом автомобільної резини, представленої в інтернет-магазині rooler.ua!

У чому особливість літньої гуми?

1. Шини для літа відрізняються від аналогів для зими своєю структурою. Їх виготовляють із більш твердої гумової суміші, зі спеціальним протекторним малюнком, посиленим каркасом та жорсткими боковинами.

2. Прорізи та канавки на автопокришках для теплого сезону роблять глибокими, щоб забезпечити ефективне відведення вологи та бруду з плями контакту та покращити тягово-зчіпні показники на мокрому асфальті.

3. Підвищуючи жорсткість боковин – розробники зменшують показники деформування гуми. Внаслідок цього вдається зменшити опір коченню та витрату палива.

4. Посилений каркас дозволяє продовжити термін життя літньої гуми. Вона стає більш стійкою до прорізів, проколів, інших ушкоджень. Таке рішення дає змогу мінімізувати аварійні ситуації на дорозі.

5. Структура літніх автопокришок сприяє покращенню керованості, підвищує показники курсової стійкості та ходимості, робить їзду дорогами з будь-яким покриттям, у тому числі й поганої якості, максимально безпечною.

Види літніх автопокришок в залежності від ширини профілю

Шини для теплого сезону бувають двох видів:

- Широкопрофільні. Роблять автомобіль більш стильним та потужним. Практичні. Покращують курсову стійкість машини, точно та швидко реагують на команди керма, гарантують швидкий розгін та скорочують гальмівний шлях. Оптимальний вибір для кросоверів, позашляховиків та інших представників із категорії SUV. Мінуси – досить висока вартість, мінімальний опір акваплануванню, підвищення витрат палива. Крім того, широкопрофільні шини створюють додаткове навантаження на підвіску. Для компактних легкових авто та малолітражок вони не підходять.

- Вузькопрофільні. Цей вид гуми - безпрограшний варіант для автомобілів, які в основному експлуатують у межах міста. Вони стабільно поводяться в потоці, гарантують безпечне та впевнене водіння, оскільки миттєво реагують на команди управління. Вузькопрофільні покришки дозволяють успішно маневрувати. Їхні тягово-зчіпні властивості підвищені, а площа плями контакту залишається фактично незмінною. Вузькопрофільні шини ідеально підійдуть для легкових автомобілів – седанів, хетчбеків, мінівенів, малогабаритного транспорту. Мінуси покришок: дискомфорт при їзді дорогами з покриттям поганої якості, підвищений рівень шуму в салоні при русі на високій швидкості, великі навантаження на систему кермового управління, її швидший знос.

Якщо широкопрофільні покришки найбільше підходять для швидкісної їзди в суху погоду, то низькопрофільну гуму краще вибрати для автомобілів, які в основному переміщуються в кам'яних джунглях.