УБОД (ультрашвидка опіоїдна детоксикація) – це метод дуже швидкого очищення організму, що дозволяє купірувати омку, полегшити стан та швидше почати лікування від опіоїдної залежності. Процедура проводиться виключно під ретельним контролем наркологів, що дозволяє зробити її максимально безпечною для життя людини та уникнути ускладнень.

Головна мета УБОД – дуже швидко зняти симптоми гострої ломки. Це складна процедура, яка проводиться тільки у стаціонарі під загальним наркозом. Процедура може тривати 4 – 8 годин. В Києві безпечно зробити цю процедуру можна у клініці Української наркологічної спілки.

 

Як працює ультрашвидка детоксикація?

Вживання наркотичних речовин поступово приводить до одного результату – формуванню важкої залежності. Якщо людина вживає наркотики регулярно рано чи пізно виникає передозування. При чому спроба відмовитись від наркотиків самостійно викликає абстинентний синдром. Більш відомий під назвою «ломка». Якщо залежність дуже сильна, цей стан може бути небезпечним для життя.

УБОД – це схвалений метод детоксикації організму від опіоїдної залежності. Опіум відомий декілька століть, але наразі із нього виробляють чимало наркотиків, один з найвідоміших – героїн. Залежність від нього виникає дуже швидко, як на фізичному, так і на психологічному рівні. При спробі кинути приймати його виникає дуже сильний абстинентний синдром, що може тривати навіть 2 тижні. Тому дуже важливо на цьому етапі звернутися до наркологів.

Українська наркологічна спілка надає послуги з лікування наркотичної залежності, в тому числі використовуючи методику УБОД у Києві та Київській області.

Ця процедура дає можливість зняти ломку дуже швидко і привести стан людини у норму. Але для її проведення необхідна відповідна кваліфікація і злагоджена робота нарколога та анестезіолога.

Процедура проводиться з використанням препарату Налоксон, що є найпотужнішим антагоністом наркотичних речовин. Процедура проводиться під загальним наркозом для полегшення стану пацієнта. Вона також включає очищення тіла від продуктів розпаду наркотичних речовин. Після пробудження від наркозу до людини поступово повертається свідомість. Одразу після УБОД пацієнт не відчуває болю та дискомфорту від ломки. Пізніше йому вводять ще одну дозу Налтрексону, що допомагає зупинити пацієнта від повторної спроби прийняти наркотик.

Українська наркологічна спілка має сучасне обладнання та сертифіковані медикаменти, а також відповідні ліцензії для надання цієї послуги.

 

Переваги ультрашвидкої детоксикації

Ця процедура має наступні переваги:

  • швидкі терміни зняття важких проявів ломки;
  • відсутність болю під час детоксикації та після неї;
  • швидке виведення наркотиків;
  • відсутність у пацієнта бажання вживати наркотики протягом 2 – 3 днів.

Тому її часто проводять перед початком комплексної терапії. УБОД обов’язково проводиться перед початком лікування пацієнтів із залежністю від героїну, синтетичних наркотиків та інших подібних речовин.

Також УБОД – це екстрена методика допомоги людині при передозуванні, якщо є загроза для її життя. 

Протипоказання для ультрашвидкої детоксикації

Наркологи УНС працюють з пацієнтами, що повністю втратили зв'язок з реальним світом та мають повну залежність від наркотичних препаратів. Але важливо розуміти, що ультрашвидка детоксикація – це важка процедура, яка здійснює значний вплив на організм.

Цю процедуру не можна проводити за наявності наступних протипоказань:

  • вагітність та період лактації;
  • період після пологів;
  • хронічні соматичні патології;
  • гострі хвороби у важкій стадії. 

Побічні ефекти від УБОД

Після проведення цієї процедури можуть виникати побічні ефекти та не дуже приємні наслідки:

  • нудота і блювота;
  • запаморочення;
  • біль;
  • порушення свідомості;
  • безсоння;
  • галюцинації;
  • зниження слуху;
  • розлади мовлення.

Здебільшого вони з часом проходять. Також у пацієнтів може статися зупинка дихання, якщо він спробує одразу після процедури прийняти наступну дозу, тому дуже важливо, щоб перші дні людина залишалася під наглядом лікаря. 

Як проходить процедура УБОД?

В клініці УНС першим етапом процедури є огляд та консультація нарколога. Лікар повинен провести обстеження організму, зробити аналізи, пояснити суть процедури.

Після детоксикації людині радять залишитися на лікування, де з нею працюватимуть наркологи, психологи та інші фахівці, що допоможуть остаточно позбутися залежності. 

Лікування в УНС анонімне - https://narcolog.org/services/ubod-v-kyyevi