Фото: granite-memory.in.ua

Рано чи пізно багато людей згодом стикаються з необхідністю скористатися послугами гранітних майстерень. При цьому важливо, щоб це був надійний представник ринку із заслуженою репутацією. В асортименті таких організацій найчастіше представлені найрізноманітніші варіанти пам'ятників, що виготовляються з різних матеріалів. У зв'язку з цим вибрати якісний і довговічний продукт буває непросто. У такому разі досвідчені майстри рекомендують звернути увагу на гранітні пам'ятники.

Які особливості цього природнього матеріалу?

Граніт є найпоширенішим матеріалом, з якого виготовляють надгробки та інші вироби. Якщо для цього використовується камінь високої якості, то можна говорити про наступні шість позитивних характеристик:

  • Міцність. Не секрет, що істотна перевага граніту полягає у його високій міцності. Все це говорить про те, що з часом він не руйнуватиметься. Про що свідчить чи не вікова гарантія таких пам'ятників;

  • Щільність. Ця якість дозволяє наносити на пам'ятники стійкі високоякісні зображення, не турбуючись, що камінь може отримати пошкодження. Тільки надто висока щільність ускладнює обробку матеріалу;

  • Природна краса. Завдяки своїй структурі матеріал переливається та блищить на сонці. Будь-які вироби з граніту виглядають солідно та велично;

  • Невибагливість. Стосовно надгробка – це вагома перевага. Адже не завжди людина має можливість відвідувати могилу, щоб забезпечити належний догляд пам'ятника. У цьому плані граніт є ідеальним матеріалом, тому що не потребує уваги, при цьому надовго зберігає свої зовнішні характеристики.

  • Стійкість до кліматичних умов. Найчастіше навіть найбільш міцні матеріали під впливом атмосфери можуть руйнуватися. Граніт здатний стійко перенести будь-які природні примхи.

  • Довговічність. За рахунок високої міцності та стійкості цей камінь здатний простояти багато століть, тому його використовують не тільки при виготовленні пам'яток, а й багатьох інших виробів.