Сьогодні телевізор — це не лише ретранслятор контенту TV-каналів. Сучасні моделі мають ширший функціонал, що впливає на параметри вибору цього пристрою.

Які телевізори бувають

Перш ніж купити телевізор, варто розібратись, за якими параметрами розрізняються сучасні моделі.

Перш за все, необхідно вияснити:

  • яка роздільна здатність екрана, це буде впливати на якість та чіткість зображення;

  • яка підсвітка (LED, OLED, MicroLED тощо), це впливає на якість зображення під різними кутами;

  • частота зміни кадрів (чим вища, тим менше затримок у зображенні, тим чіткіша та реалістична картинка).

Параметри вибору телевізора

Як у будь-якої цифрової техніки, параметри вибору мають відповідати функціоналу, який користувач прагне отримати. 

Якщо панель потрібна лише для перегляду фільмів, тоді потрібна лише можливість під'єднати пристрій до інтернету або зчитати інформацію з накопичувача. У цьому випадку достатньо частоти зміни кадру 50 Гц та LED підсвічування.

Також варто звернути увагу на вбудовані тюнери, які дадуть змогу дивитись контент  цифрових та аналогових ТВ-каналів та супутникового телебачення.

Але якщо панель буде мати ширше використання, наприклад, використовуватись як монітор для ПК або як ігрова станція, тоді й параметри мають бути зовсім іншими.

Розмір має значення

Найпоширенішими телевізорами є панелі від 24 до 55 дюймів по діагоналі. Однак слід розуміти, що крім діагоналі потрібно враховувати ще й співвідношення сторін, адже панелі з одним і тим же розміром діагоналі можуть бути різними по ширині та довжині. Це може неприємно здивувати, коли розраховуєш на один розмір, а отримуєш зовсім інший.

При виборі діагоналі слід враховувати й функціонал телевізора. Наприклад, для кращого занурення у світ кіно радять купляти панель більшого розміру, але великий телевізор буде вкрай незручним при використанні його як додаткового монітора ПК або для споживання іншого контенту. Тому потрібно знайти “золоту” середину, яка складається:

  • з розміру кімнати;

  • функціоналу;

  • бюджету.  

Що стосується бюджету, то в інтернет-магазині Жжук є широкий вибір телевізорів різних брендів за різною ціною. Можна вибрати як телевізор провідних брендів, так і дешевші панелі з однаковими параметрами, але менш відомих виробників.

Якщо є сумніви стосовно розміру телевізора, то краще отримати консультацію у спеціалістів, які врахують всі параметри й підберуть телевізор, який створить максимум комфорту для перегляду фільмів та споживання іншого контенту.