Оформлення вікон у приміщеннях відіграє важливу роль, так як саме на вікна звертається увага в першу чергу. І якщо раніше максимум, який ми могли б собі представити, — це повісити щільні штори для затінення і прозорий тюль в якості декору, то зараз варіантів оформлення вікон величезна безліч! Одними із самих популярних є віконні ролети — їх ви легко знайдете за посиланням https://sunset.kiev.ua/uk/. А ще ми підкажемо, що в моді в 2022 році, а що вже безнадійно застаріло.

  • Декор без декору

Одним із найпопулярніших стилів в дизайні інтер'єру на сьогодні є скандинавський стиль. Він прийшов до нас, зрозуміло, із країн Скандинавії. У Швеції, Данії, Фінляндії більше всього цінують мінімалізм, простоту, натуральні матеріали і світлі відтінки. А ось вікна вони взагалі не декорують нічим. Тут нема штор і тюлів. Для захисту від яскравого сонця використовуються жалюзі або ролети, але і їх скандинави воліють більшу частину часу тримати відкритими. Підвіконня у них широкі, і ось тут вони можуть розмістити кілька красивих кімнатних рослин. Світло і свіжо!

Що було раніше?

Більше не актуальні важкі штори, ламбрекени, підхвати, рюші і інші вироби, що закривають вид з вікна і не пропускають світло.

  • Мінімалізм

Коли потрібно закрити вид з вікна або самим прикритися від сторонніх поглядів, можна використовувати жалюзі або ролети. Особливою популярністю користуються рулонні штори, які можуть бути дуже різними. Для повного затемнення застосовуються варіанти «блекаут» — якщо їх опустити навіть у сонячний день, в приміщенні буде темно. Ще один класний варіант — ролети «день-ніч». Вони складаються з прозорих і непрозорих смуг, що чергуються між собою. Їх можна повертати і налаштовувати по-різному, щоб дати або затемнення, або доступ світлу.

Що було раніше?

Перераховані вище варіанти максимально економлять місце у вікна. А ось важкі портьєри і тюлі, звисаючі зі стелі, тільки займають це місце і обтяжують простір у приміщенні.

  • Екологічні матеріали

По всій планеті зараз іде тенденція розумного споживання і турботи про навколишнє середовище. Тому натуральні та екологічні матеріали зараз однозначно найбільш популярні у сфері інтер'єрів. Дизайнери закликають також і вікна оформляти в еко-стилі. Це можуть бути дерев'яні жалюзі, ролети з натуральних тканин, а для штор краще обирати бавовну, льняні тканини, натуральний шовк, бамбукове і пальмове полотно, шерсть. Для скандинавського стилю прекрасно підійде мішковина з натуральних нитей, яка красиво лягає драпіровками і складками.

Що було раніше?

Велика кількість синтетики, штучні мережива на вікнах, блискуча органза — дизайнери не радять навіть згадувати про такі тканини в найближчі кілька років.

  • Геометричний та етнічний орнамент

Ще один класний тренд, на який варто звернути увагу, — це геометрія та етника. Це можуть бути класичні портьєри, напівпрозорий тюль, римські штори або ролети — такі орнаменти підходять до будь-якого оформлення. Вони не повинні бути занадто яскравими, в пріоритеті поєднання натуральних відтінків. Найбільш трендовим буде поєднання чорного і білого, а також білого з коричневим, графітовим, темно-синім і зеленим. Красиві геометричні візерунки прикрасять будь-яку кімнату і стануть яскравим акцентом.

Що було раніше?

У минуле відійшли «бабусині» штори в мілкі квіточки, мотиви в стилі «прованс», троянди… Флористику краще перенести на щось інше в приміщенні, але не на вікна.