Футболка з малюнком - популярний предмет повсякденному або спортивного одягу, елемент корпоративного стилю, гарний і корисний подарунок. Її можна придбати в магазині з готовим малюнком або купити однотонну модель, а зображення вибрати самостійно. Існує кілька способів друку, що використовуються для нанесення на футболки логотипів, написів, малюнків. І для кожного випадку (типу і місця нанесення зображення, тиражу) можна вибрати відповідну технологію.

Замовити друк на футболках можна на https://brandme.in.ua/futbolki/!

Цифровий вид друку на футболках

Прогрес не стоїть на місці, і якщо раніше принтером могли користуватися лише для роботи з папером, то сьогодні вже ніхто не дивується текстильному принтеру. Апарат працює за принципом струменевого друку. Цей прогресивний метод друку на футболках дозволяє наносити зображення, в тому числі великих розмірів, на тканину прямим способом. Принт закріплюється в сушильному пристрої. Спосіб застосовується для роботи з одиничними екземплярами або виготовлення невеликих тиражів.

Як роблять сублімаційний друк на футболках?

Цей прямий трафаретний друк підходить для великих тиражів - 100 тис. примірників і більше. Малюнки - чіткі. Друк спочатку наноситься спеціальними барвниками на папір, який потім притискається до речі. Фарба переходить в тканину, профарбовуючи всі нитки. Зображення рукою не прощупується. Цей спосіб застосовується тільки для світлих речей, в яких вміст синтетичних волокон - не менше 65%. Для сублімаційного способу використовують пластізолеві і водні фарби з різними ефектами.

Як роблять на футболках друк за технологією Magic Touch?

Для отримання принта на бавовняних футболках використовується технологія Magic Touch. Зображення друкується на плівці, яка потім за допомогою термопресса приклеюється до виробу. На дотик такий принт нагадує наклейку.

Шовкографія: плюси і мінуси

Цей спосіб може використовуватися як в домашніх умовах, так і в друкарні. Для нього необхідні рама, трафарет, фарби. Принт виготовляють шляхом натискання трафаретом на поверхню. Ця технологія дозволяє отримувати зображення з ефектами «золота», «срібла», 3D.

Як називається спосіб, за допомогою якого зручно наносити друк на кишені і рукави?

Для нанесення зображення на кишені і рукави використовується термотрансфер - різновид непрямого способу друку. Перший етап цього способу - друк зображень шовкографією або офсетом на спеціальному папері. Відбиток на тканину переносять термопрессом або праскою. На річ переходить тільки барвник.