Зберегти здоровими зуби та ясна допомагає ефективна гігієна ротової порожнини. Часто недооцінюється важливість щоденного догляду за її станом. Розплата за таке ставлення до гігієнічних процедур наступає досить швидко. Платити доводиться втратою зубів, що часто трапляється у юному віці. Самим доступним та дієвим способом профілактики стоматологічних захворювань являється гігієна ротової порожнини. Виконання таких процедур важливе для дітей та дорослих. Але гігієна не повинна обмежуватися щоденним ретельним чищенням зубів. Цього явно недостатньо, ще потрібен контроль спеціаліста.

Якісна гігієна ротової порожнини

Наше джерело - H-Clinic розповідає про те, які переваги надає виконання профілактичних заходів. Гігієна ротової порожнини – це комплексний захід, який передбачає поряд з регулярним чищенням зубів відвідування кабінету стоматолога двічі на рік.

Відповідальне ставлення до здоров’я зубів дозволяє економити кошти сімейного бюджету. На візит до стоматолога для профілактичного огляду та проведення професійних гігієнічних процедур доведеться витратити 1500 гривен, тобто 3 тисячі на рік. А втрата одного зуба та заміна його імплантом буде коштувати приблизно 25 тисяч гривен. Тому краще створити умови для збереження здорових зубів.

Саме гігієна ротової порожнини сприяє збереженню зубів та ясен у гарному стані. В процесі профілактики стоматологу – гігієністу вдається виявити початок патологічних змін, які проявляються:

  • в появі каріозних порожнин з різною глибиною;
  • в почервонінні або запаленні ясен;
  • в порушенні цілісності відреставрованих ділянок;
  • в запаленні міжзубних сосочків.

Лікар – гігієніст допоможе не допустити появи таких проблем як:

  • поява неприємного запаху з рота;
  • розвиток каріозних дефектів;
  • виникнення зубного каменю. 

Візит до кваліфікованого гігієніста корисний не тільки проведенням професійної процедури гігієни ротової порожнини. Лікар допоможе підібрати корисну для конкретного пацієнта зубну пасту, зручну зубну щітку та нитку, зубні йоршики, дасть рекомендації по їх правильному використанню.

Під час виконання гігієнічної процедури лікар:

  • знімає м’який наліт з зубів,
  • видаляє наддесневий зубний камінь та пігментацію емалі,
  • полірує поверхню емалі.

Тривалість візиту до стоматолога – гігієніста залежить від якості щоденного догляду за зубами та від того, наскільки регулярно пацієнт відвідує лікаря для проведення профілактичних оглядів.

Зазвичай у кабінеті стоматолога доводиться проводити від 45 до 60 хвилин. Але результат вражає отриманим ефектом. Різниця між виглядом зубів до та після професійної процедури гігієни просто разюча. Зуби мають естетичний вигляд, посмішка стає більш привабливою.

Після ретельного полірування поверхні емалі зубів довго відчувається їх гладкість, що зменшує можливості для утворення нальоту та розвитку мікроорганізмів.

У клініці H-Clinic при проведенні гігієни ротової порожнини використовують інструменти та матеріали виробництва відомих світових брендів: KaVo та Hu-Friedy, LM та EMS, що забезпечує максимальну ефективність процедури.

В роботі клініки використовується сучасна методика професійної гігієни - Air Flow. Диспансерні огляди пацієнтів проводяться за індивідуально підібраними програмами. У клініці пацієнти отримують безпечне лікування, яке відповідає вимогам світових стандартів. В лікуванні використовуються інноваційні технології. Завдяки комплексному підходу до лікування та діагностики, а також до профілактичних заходів, вдається надовго зберегти зуби здоровими.