Справжній король італійських десертів – смачний тірамісу
Кожен із нас знає, що на території Італії існує досить велика кількість різноманітних десертів, які користуються попитом. Вони відрізняються вишуканим поєднанням різноманітних смаків та великою кількістю різноманітних компонентів. Саме італійці під час створення десертів керуються правилом, що в першу чергу варто отримати дійсно унікальний смак, який принесе справжнє задоволення. Серед всіх італійських десертів перше місце по праву належить саме тірамісу. При бажанні насолодитися цим неперевершеним десертом на сайті нашого ресторану можна замовити столик та завітати до нас у гості для того, щоб насолодитися справжніми вишуканими десертами та іншими стравами Італії.
Особливості приготування справжнього тірамісу
Розглядаючи такий десерт, як тірамісу, варто звернути увагу на те, що він представляє собою десерт, який виготовляється з ніжного печива савоярді, кави еспресо, яєць, маскарпоне, рому, цукру та какао-порошку. Італійський заварний крем знаходиться шарами з шарами маскарпоне, що створює справжній контраст з яскравим смаком какао-порошку та алкогольного рому. Якщо розглядати переклад такого слова, як «тірамісу», то воно дослівно означає «Підбадьори мене!». Це пов’язано з тим, що у складі є компоненти, які досить багата на кофеїн.
У тому випадку, якщо є бажання приготувати класичний варіант тірамісу, варто починати з печива савоярді. Це особливий вид бісквітного печива, яке має делікатний солодкий смак. Ще вперше про цей вид печива стало відомо в 15 столітті. Для того, щоб приготувати смачний десерт тірамісу, печива савоярді обов’язково потрібно просочити сумішшю лікеру та кави еспресо. На шар печива зверху обов’язково викладається шар маскарпоне, після цього додатковий шар заварного італійського крему.Для приготування крему використовується цукор, вино Марсала та яєчні жовтки. Після того, як буде викладено декілька шарів печива савоярді, маскарпоне та заварного крему, зверху його обов’язково потрібно притрусити какао-порошком, який буде впливати не тільки на кінцевий смак, але й на зовнішній вигляд.
На сьогодні, як показує практика, існує досить велика кількість різноманітних варіацій тірамісу. Серед альтернативних варіантів, які досить часто використовуються на практиці, варто виділити шоколадний тірамісу. Його особливість полягає в тому, що замість какао використовується шоколад. Ще серед можливих варіантів можна виділити фруктово-ягідний тірамісу, для якого використовують абрикоси, персики та інші ягоди.
Основні секрети приготування смачного тірамісу
У тому випадку, якщо є бажання приготувати дійсно смачний тірамісу, варто керуватися деякими важливими рекомендаціями.
1. Печиво савоярді ні в якому разі не можна замочувати. У суміш кави та лікеру окунати печиво потрібно досить швидко та не чекати, поки воно повністю розмокне.
2. Не потрібно боятися експериментів, так як ніхто не мовить про те, що при приготуванні варто керуватися тільки класичним рецептом. При цьому можна використовувати не тільки лікер, але й інші види алкогольних напоїв.
3. Пробуйте змінювати напрямки різних шарів печива. Під час збирання тірамісу можна спробувати міняти розміщення шарів печива, що не буде відображатися на кінцевому смаку.
4. Перед тим, як збирати десерт, спробуйте його застелити пергаментом. Це пов’язано з тим, що після того як тірамісу буде охолоджено та зібрано, його буде досить просто дістати та викласти на блюдо.
Проявіть максимальну терплячість, так як після того, як останній шар буде притрушено какао-порошком, потрібно дати час для того, щоб десерт застиг.