• Головна
  • У зелених зонах Києва встановллють спеціальні пастки для боротьби зі шкідливими комахами: деталі
16:05, 27 травня

У зелених зонах Києва встановллють спеціальні пастки для боротьби зі шкідливими комахами: деталі

У зелених зонах Києва встановллють спеціальні пастки для боротьби зі шкідливими комахами: деталі

Спеціалісти у Києві розпочали проведення фітосанітарного моніторингу із застосуванням феромонних пасток для виявлення шкідливих комах, паразитів тощо.

Про це повідомили у Держпродспоживслужбі. в м. Києві.

"Феромонні пастки - це спеціалізовані мініконтейнери, які використовуються для заманювання та відлову комах за допомогою відповідного запаху, який характерний тільки для представників відповідного виду. Пастки притягують лише тих комах, чиї феромони використовуються", - пояснили там.

Цього року спеціалісти полюватимуть на таких шкідників: вузькозлатка березова бронзова, вузькозлатка ясенева смарагдова, вусач китайський, вусач мінливий, вусачі роду монохамус, західний квітковий трипс, капровий жук, середземноморська плодова муха, тютюнова білокрилка.

Фітосанітарні інспектори розпочали моніторинг із застосуванням спеціальних пасток 21 травня. Перші феромонні пастки на вузькозлатку ясеневу смарагдову вони встановили на території заказника "Озеро Вербне" в Оболонському районі.

Нагадаємо, у Нових Петрівцях горіла лісова підстилка на 35 га.

Ми маємо Telegram-канал "Головні новини Києва - 44.ua" - джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Долучайтесь.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #дерева #заповідник #Держпродспоживслужба
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...