• Головна
  • Олег Скрипка відсвяткував свій день народження концертом з НАОНІ та анонсував проведення етнофестивалю “Країна Мрій”
Новини компаній
17:00, 27 травня

Олег Скрипка відсвяткував свій день народження концертом з НАОНІ та анонсував проведення етнофестивалю “Країна Мрій”

Новини компаній

 Цими вихідними Олег Скрипка – легенда українського року, композитор, мультиінструменталіст та провідник українського фольклору відсвяткував свій день народження великим концертом з Національним Академічним Оркестром Народних Інструментів України, гуртом ВВ, дитячим фольклорним ансамблем “ЗЕРНЯТКО” та театром-студією індійського народного танцю “НАКШАТРА” на найбільшій рок-сцені України концертного залу Stereo Plaza.

Олег Скрипка занурив своїх фанатів у музично-історичну подорож і відіграв двогодинну програму з творів в різнобарвних стилях, притаманних творчості музиканта – етно, бароко-рок, пісні рок-н-рольної, української, традиції, французький шансон та треки з індо-орієнтальними мотивами. Виступ став екскурсом по музичній творчості митця та включив як пісні, що були написані ще наприкінці 1980-х років, так і нові пісні, що вже стали хітами.

Прозвучали улюблені одвічні бестселери “Весна”, “День народження”, “Танці”, “Країна Мрій”. У сонг-ліст також увійшла “У Клубі Рок” – перша у світі україномовна рок-пісня і перша рок-пісня, де звучить баян у виконанні Олега, український козак-блюз “Катерина”, барокова “Шалена зірка”, японський в стилі хокку джепеніз-укро рок “Чіо Чіо Сан”, український етно блюз “Ой Ходить Сон”, від якого походить вся сучасна блюзова традиція та і сучасна естрада, вперше в новому звучанні з НАОНІ була виконана казково-фантазійна пісня “Диво” з альбому ВВ “Чудовий Світ” та езотерично-містична, написана ще в 1988 році у стилі сатсанг з вчителем “Розмова з Махатмою”.

Спеціальними гостями концерту стали колеги по сцені, музиканти-військовослужбовці та друзі Олега: Сергій “Фома” з гурту “Мандри”, Олександр Положинський, Євген Рогачевський – гітарист гурту ВВ, військовий, який повернувся з фронту пораненим і зараз перебуває на лікуванні, Тарас Компаніченко – кобзар, Шевченківський лауреат, Юрій Журавель – художник та лідер гурту “От Вінта”. Під акомпанемент НАОНІ музиканти разом заспівали марш Нової Армії "Зродились ми великої години".

Під час концерту Олег Скрипка анонсував проведення у червні першого Міжнародного Фестивалю етнічної музики “Країна Мрій”, якому цього року виповнюється 20 років. На сьогодні “Країна Мрій” є найбільшим етнофестом та найдавнішим музичним фестивалем, що безперервно проходить в Україні з 2004 року. Ювілейний фестиваль пройде на території Національного Ботанічного саду ім. М.М. Гришка та триватиме три дні у вихідні з 21 по 23 червня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Олег Скрипка #афіша Київ #Країна Мрій
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...