• Головна
  • Планували теракти у Києві на 9 травня: СБУ затримала групу російського гру, - ФОТО, ВІДЕО
14:15, 13 травня

Планували теракти у Києві на 9 травня: СБУ затримала групу російського гру, - ФОТО, ВІДЕО

Планували теракти у Києві на 9 травня: СБУ затримала групу російського гру, - ФОТО, ВІДЕО

Українська контррозвідка запобігла чотирьом терактам у Києві, які мали відбутися 9 травня.

Про це повідомляє СБУ.

Під час багатоетапної спецоперації у Києві викрили та затримали агентурно-бойову групу російського гру, яка встановлювала вибухові пристрої в будівельних гіпермаркетах відомої мережі та біля одного із кафе.

“За наявними даними, саморобні вибухові пристрої були замасковані в упаковки з-під чаю. Вони складалися із таймера, детонатора і пластичної вибухівки із запалювальною сумішшю, яка мала спричинити масштабні пожежі”, - йдеться в повідомленні.

Росіяни планували здетонувати вибухівку в пікові години відвідуваності гіпермаркетів, щоб постраждало якнайбільше цивільних.

Крім того, вибухівку планували розмістити серед легкозаймистих матеріалів – щоб таку пожежу не вдалося швидко ліквідувати.

Другий теракт рф планувала організувати біля столичного кафе, заклавши вибухові пристрої в припаркований поруч автомобіль.

«Плануючи ці теракти, російські спецслужби вкотре продемонстрували свою злочинну суть. Ми спрацювали на випередження і вчасно зірвали плани ворога. Кожен крок злочинців задокументовано - їх чекає заслужене покарання. Як і кожного, хто намагається працювати на користь рф. Символічно, що дати, до яких росіяни хочуть приурочити свої теракти, поступово стають символом провалу їхніх спецслужб», - заявив Голова СБУ Василь Малюк.

Наразі затриманим повідомлено про підозру відповідно до вчинених ними злочинів. Їм загрожує довічне ув'язнення.

Ми маємо Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua" – джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Долучайтесь.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #СБУ #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...