• Головна
  • На Київщині викрили блогерів, які намагались зірвати мобілізацію і передавали РФ дані про переміщення наших військових, - ФОТО
17:05, 10 травня

На Київщині викрили блогерів, які намагались зірвати мобілізацію і передавали РФ дані про переміщення наших військових, - ФОТО

На Київщині викрили блогерів, які намагались зірвати мобілізацію і передавали РФ дані про переміщення наших військових, - ФОТО

Служба безпеки викрила у Київській області п’ятьох блогерів, які працювали на росіян: зокрема намагались зірвати мобілізацію в Україні.

Як повідомила СБУ, вони знімали провокативні стріми, писали фейки про нашихвійськовослужбовців ЗСУ, у тому числі представників військкоматів.

Цей контент масово підхоплювали російські пропагандисти для своїх сюжетів. Деякі сюжети робились для міжнародної аудиторії.

Також ці блогери надавали росіянам інформацію про місця дислокації та маршрути переміщення ЗСУ.

Один із затриманих їздив на власній машині та робив стріми поблизу місць перебування військовослужбовців ЗСУ у Києві. Він не лише оприлюднював локації, але й поширював фейки про військових у своїх коментарях.

Ще одним зловмисником виявився водій столичного таксі, який адміністрував цілу мережу анонімних Telegram-каналів, законспірованих під рекламні сервіси та продаж продуктів. У них він розповсюджував кремлівські наративи щодо мобілізації в Україні та поширював інформацію про місцезнаходження посадовців військкоматів.

Третій фігурант - киянин, який у соцмережах закликав до силового опору представникам ТЦК, щоб, знов-таки, зірвати мобілізацію.

Ще двоє зловмисників зі столичного регіону повідомляли місця дислокації українських захисників у спеціалізовані групи і чат-боти популярних месенджерів. Частину цих ресурсів координували з території Росії.

Всіх п'ятьох повідомили про підозру за ч. 1 ст. 114-1 КК (перешкоджання законній діяльності ЗСУ). Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала жінку, яка намагалась допомогти росіянам захопити Київ.

Також не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал "Головні новини Києва - 44.ua", щоб бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#війна #армія #ЗСУ #мобілізація #Київщина #СБУ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...