• Головна
  • "Казали, що в Україні сина заріжуть": київські лікарі врятували 5-річного хлопчика, якому не змогли допомогти за кордоном
19:44, 3 травня

"Казали, що в Україні сина заріжуть": київські лікарі врятували 5-річного хлопчика, якому не змогли допомогти за кордоном

"Казали, що в Україні сина заріжуть": київські лікарі врятували 5-річного хлопчика, якому не змогли допомогти за кордоном

У Київському Інституті серця успішно прооперували 5-річного хлопчика, якого відмовилися лікувати закордонні лікарі.

Про це йдеться в пості медзакладу в соціальній мережі.

Мартіну 5 років. Хлопчик з народження має складні вади серця. Дитину відмовилися оперувати закордонні лікарі, тож батько хлопчика - Василь - який родом з України, але вже 5 років живе за кордоном, звернувся до земляків.

Василь розповів, що закордонні лікарі не бралися за операцію, оскільки не вірили, що вона буде успішною. Чоловік же і сам лікар, тож розумів, що зволікати не можна. Але лікарі говорили, що їх випадок не терміновий, тому й невідкладне медичне втручання не потрібне.

"Коли твій син буде помирати, подзвониш, протягом двох місяців прооперуємо. Операція — то лише на продовження життя", — таке почув від лікарів батько Мартіна.

Коли ж чоловік почав шукати лікарів в Києві, їхні закордонні колеги почали залякувати його.

“І вирішили сина прооперувати в Києві. Потім уже були і терміни і пропозиції тут за кордоном, і те що в Україні сина заріжуть, і що я свідомо хочу вбити сина, бо штучний клапан рано ставити. І що краще б мені українські хірурги призналися, що дитина і так помре, а не давали хибну надію”, - каже батько Мартіна.

Операція Мартіна відбулася 2 місяці тому. Київські лікарі обійшлися і без штучного клапана. Хлопчик активний і добре почувається.

"Як кажу, що важку ваду прооперували з малого розрізу під плечем, не вірять, питають чи взагалі серце оперували", — розповідає батько.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що цей квітень в Києві увійшов в історію спостережень.

Досі не підписані на наш Telegram-канал "Головні новини Києва - 44.ua"? Скоріше долучайтесь, щоб завжди бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #операція #вади серця
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...