• Головна
  • Всі дані про природу зони відчуження в одному місці: Чорнобильський заповідник запустив інфопортал
17:29, 30 квітня

Всі дані про природу зони відчуження в одному місці: Чорнобильський заповідник запустив інфопортал

Всі дані про природу зони відчуження в одному місці: Чорнобильський заповідник запустив інфопортал

Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник запустив геопортал з інформацією за 38 років діяльності різних структур на території зони відчуження: від науково-дослідницької та навчальної до обліку земельних, лісових та водних ресурсів.

У заповіднику зазначили, що на порталі можна також знайти інформацію про всі сфери діяльності, зокрема щодо природоохоронної структури зони відчуження.

Ось як виглядає цей портал

Ось як виглядає цей портал

"Тут ви знайдете і карту сучасних, антропогенізованих ландшафтів території, карти за матеріалами досліджень 90-х років; і картографування різних видів флори і фауни, інформацію про які було зібрано в рамках науково-дослідних проєктів та експедицій; місця зустрічей представників орнітофауни, занесених до Червоної книги України, геопросторові матеріали з фотопасток; тут міститься інформація про рідкісні біотипи, рослинні угрупування, види флори, які занесені до Червоної книги України", - розповіли екологи.

Також для туристів позначені археологічні пам’ятки, туристичні маршрути, об’єкти природно-заповідного фонду, які входять у межі заповідника.

Нагадаємо, раніше в цьому місяці у Чорнобильському заповіднику побачили велику кількість лосів.

Ми маємо Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua" – джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Долучайтесь.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київщина #заповідник #Чорнобиль
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...