• Головна
  • На Київщині 25 років назад загинув політик В'ячеслав Чорновіл
16:17, 25 березня

На Київщині 25 років назад загинув політик В'ячеслав Чорновіл

На Київщині 25 років назад загинув політик В'ячеслав Чорновіл

Сьогодні, 25 березня, 25-ті роковини трагічної загибелі українського національного лідера, політика, голови Народного Руху України – В'ячеслава Чорновола.

Про це повідомляє видання "Главком".

Також не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua", щоб бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

25 березня 1999 року Чорновіл загинув у автокатастрофі на шосе біля Борисполя на Київщині. Розслідування справи і досі не завершили. Родичі та колеги вважають, що аварія була спланованим убивством.

Сьогодні, 25 березня 2024 року, у день роковин загибелі, біля пам'ятного знака В'ячеславу Чорноволові проводять захід.

В’ячеслав Чорновіл народився у 1937 році на Черкащині в родині вчителів. Його батько походив з давнього козацького роду, а мати належала до роду меценатів Терещенків. Попри радянські заборони його батьки берегли та шанували українські традиції: відзначали Різдво, Великдень, пекли паски, робили кутю та крашанки.

У 1955 році Чорновіл вступив до Київського державного університету імені Тараса Шевченка на філологічний факультет, а з 2-го курсу перевівся на факультет журналістики. Коли він приїхав до Києва, то був неприємно вражений кількістю зросійщеного населення.

Згуртувавшись з однодумцями для боротьби проти комуністичного режиму, молоді активісти почали організовувати протестні акції.

Читайте також:У Києві вшановують пам’ять жертв Куренівської трагедії, – ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #В'ячеслав Чорновіл #річниця #ДТП #політик
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...