• Головна
  • Національне військове меморіальне кладовище отримало в постійне користування землю під Києвом: деталі
15:35, 23 березня

Національне військове меморіальне кладовище отримало в постійне користування землю під Києвом: деталі

Національне військове меморіальне кладовище отримало в постійне користування землю під Києвом: деталі

Державна установа НВМК, яка є замовником будівництва Національного військового меморіального кладовища, вчора, 22 березня, зареєструвала право постійного користування земельними ділянками для його будівництва.

Про це повідомило Міністерство у справах ветеранів.

Дві ділянки знаходяться у межах Гатненської територіальної громади у Київській області, поблизу села Мархалівка та Південного кладовища (Віта Поштова). Загальна площа складає понад 265 га, з яких більше 120 га безпосередньо займатимуть безпосередньо поля для поховань, колумбарій, крематорій, релігійні споруди, музейний комплекс та інші об’єкти для забезпечення почесних поховань наших Героїв.

"Якщо раніше НВМК займалося проектуванням ділянки та плануванням наступних етапів, то фактично відсьогодні вже можуть розпочинатися підготовчі роботи до будівництва. Крім того, Мінветеранів вже розроблено проєкт порядку утримання та охорони НВМК, що встановлюватиме правила поводження, перебування, заборон, розміщень та облаштування місць поховань тощо", - пояснив в.о. міністра у справах ветеранів Олександр Порхун.

"Ми прагнемо якнайшвидше почати будівництво Національного військового меморіального кладовища. Саме з цією метою ескізний проект, авторські права на який належать НВМК, розбито на кілька черг будівництва, які будуть будуватися не одна після одної, а паралельно, що також сприятиме ефективному використанню часу для зведення одного з найважливіших об’єктів пам’яті національного значення", - додав директор НВМК Ярослав Пронюткін.

До того Кабмін ухвалив постанову про спрощення процедури видалення зелених насаджень на території кладовища. У Мінветеранів запевнили, що проєкт передбачає максимальне збереження насаджень, а вся вирублена деревина буде безоплатно передана на потреби ЗСУ.

Нагадаємо, вчора у Київській області попрощалися з Героєм Віталієм Лашевичем, який обороняв Гостомель.

Не забувайте підписуватись та читайте новини в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва – 44.ua".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#армія #ЗСУ #Мінветеранів #Київщина #кладовище #НВМК #Олександр Порхун #Ярослав Пронюткін
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...