• Головна
  • Вперше в Україні: у київському "Охматдиті" трирічному хлопчику провели унікальну операцію
18:00, 22 березня

Вперше в Україні: у київському "Охматдиті" трирічному хлопчику провели унікальну операцію

Вперше в Україні: у київському "Охматдиті" трирічному хлопчику провели унікальну операцію

В київському "Охматдиті" вперше в Україні провели унікальну операцію дитині.

"Охматдит" повідомив, що це новий етап у лікуванні краніостенозів та патологій обличчя.

Операцію провели трирічному хлопчику, пацієнту відділення дитячої нейрохірургії, у якого був діагностований рідкісний синдром Аперта. Він характеризується вадами розвитку обличчя, пальців рук і ніг, кісток черепа. Це відбувається через зрощення коронарних швів: череп росте неправильно, йде деформація обличчя і голови, збільшується внутрішньочерепний тиск, що призводить до затримки розвитку дитини.

Операція полягала в тому, щоб змінити положення лобної ділянки та перемістити одним блоком верхню та середню третини обличчя. Таким чином можна створити обʼєм для розвитку мозку і зменшити внутрішньочерепний тиск, покращити носове дихання тощо.

Екстубували дитину через десять годин після закінчення операції. Саме оперативне втручання тривало близько восьми годин. На третю добу після операції хлопчика перевели з реанімації у палату.

Операція стала можлива завдяки співпраці "Охматдиту", кафедри щелепно-лицьової хірургії інституту післядипломної освіти университету ім. Богомольця, а також професору Роману Хоссейну Хонсарі з Парижу з клініки Necker-Enfants Malades Hospital. Він є одним з кращих черепно-лицевих і реконструктивних хірургів світу.

"Подібну операцію в Україні на цей час ми могли б провести тільки в київському "Охматдиті", враховуючи обладнання та рівень експертності. Мені було дуже комфортно працювати з вашими спеціалістами і ми вже домовились про наступні операції, які проведемо разом через декілька місяців. Такі операції є унікальними та проводяться тільки в трьох місцях у Європі: у Парижі, Лондоні та Роттердамі. Я зацікавлений у довготривалій колаборації та готовий допомагати розвивати цей напрямок в Україні", - наголосив професор Хонсарі.

"В "Охматдиті" найбільша кількість пацієнтів в Україні з краніосинозтозами, і ми нарешті почали новий етап у лікуванні патологій черепа та обличчя. У нас уже в черзі є наступні два пацієнти, яких ми плануємо оперувати з паном професором та нашою командою через декілька місяців, коли він повернеться з Франції", - повідомив завідувач відділення дитячої нейрохірургії Павло Плавський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що київський кардіохірург разом з вінницькими колегами врятував життя 22-річного військового.

Хочете дізнаватись ще більше новин Києва, Київщини та України? Тоді хутчіш долучайтесь до нашого Telegram-каналу "Головні новини Києва – 44.ua".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #медицина #Охматдит #діти #Франція #Роман Хоссейн Хонсарі #Павло Плавський
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...