• Головна
  • Мер та мешканці Броварів виступають проти перейменування міста
15:34, 21 березня

Мер та мешканці Броварів виступають проти перейменування міста

Мер та мешканці Броварів виступають проти перейменування міста

Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування підтримав зміну назви міста Бровари на Броварі, проте місцеві мешканці та міський голова висловилися проти такого рішення.

Про це повідомляє міський голова Ігор Сапожко.

Хочете дізнаватись ще більше новин Києва, Київщини та України? Тоді хутчіш долучайтесь до нашого Telegram-каналу "Головні новини Києва – 44.ua".

Очільник міста наголосив, що депутати не враховували думку науковців, які раніше надали експертні висновки щодо збереження назви міста Бровари.

До того ж броварчани підтримали петицію щодо збереження назви міста. Таку ж думку вони висловили під час опитування, яке проводилося незалежними ЗМІ.

В той же час деякі активісти вимагають повернути населеному пункту історичну назву, вони навіть виходили на відповідну акцію.

На їхнє переконання, для перейменування існують історичні і лінгвістичні підстави: саме про Броварі писав у своїх творах Тарас Шевченко, так досі пише і Ліна Костенко.

Раніше ми писали, що Запоріжжя та Бровари Київської області та ще 1400 населених пунктів по Україні хочуть перейменувати. Із такою рекомендацією виступила Нацкомісія зі стандартів державної мови.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Київщини #новини #всі новини #перейменування #Бровари #мер #містяни #Верховна рада
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...