• Головна
  • Нацспротив: як 100 перших мешканців Київщини безкоштовно опановують 16 військових дисциплін
ЕКСКЛЮЗИВ
17:33, 20 березня

Нацспротив: як 100 перших мешканців Київщини безкоштовно опановують 16 військових дисциплін

ЕКСКЛЮЗИВ
Нацспротив: як 100 перших мешканців Київщини безкоштовно опановують 16 військових дисциплін

У Київському обласному Центрі підготовки населення до національного спротиву стартував перший базовий курс, який триватиме 7 тижнів.

16 березня у Київському обласному Центрі підготовки населення до національного спротиву розпочався перший безкоштовний базовий курс для цивільних. Кількість учасників – біля 100 осіб.

Програма навчання включає 16 напрямків, в тому числі тактичну та вогневу підготовку, тактичну медицину, роботу з БПЛА, виживання, протидію ворожим ІПСО та інше.

Журналісти 44.ua дізналися, як та хто навчає цивільних у Київському обласному Центрі підготовки населення до національного спротиву.

Перший курс для цивільних, Фото: Катерина Ейхман

Перший курс для цивільних, Фото: Катерина Ейхман

Які в Центрі інструктори

Відкриття курсу відбулося в Realist Security Hub – майданчику у столиці, який з 2014 року займається військово-патріотичною підготовкою цивільного населення. Біля сотні учасників зібралися у хабі в свій вихідних. Ще при заповненні анкет вони підтверджували, що готові присвятити навчанню всі вихідні – 7 тижнів поспіль.

«Те, що відбувається сьогодні, це початок. Початок нового, справжнього, національного. Дякую, що обираєте цей шлях – бути патріотом. За сім тижнів ви отримаєте сертифікати про проходження базового курсу з 16 напрямків. Вірю, що ви всі дійдете до кінця та складете іспити з військових дисциплін», – звернувся до учасників ветеран, директор Київського обласного Центру підготовки населення до національного спротиву Володимир Авдєєнко.

Володимир Авдєєнко, Фото: Катерина Ейхман

Володимир Авдєєнко, Фото: Катерина Ейхман

З вітальним словом також виступив Ігор Дейчук, полковник 114-ї окремої бригади Сил територіальної оборони.

«Приємно бачити таку велику кількість людей, молоді, в першу чергу, – звернувся до присутніх Ігор Дейчук. – Наша бригада відповідає за всю Київську область. Зі своєї сторони ми будемо надавати Центру допомогу зброєю, матеріально-технічним забезпеченням та полігонами. Військову науку треба вчити, тому що на війні переможець той, хто воює по науці».

Перший курс для цивільних, Фото: Катерина Ейхман

Перший курс для цивільних, Фото: Катерина Ейхман

На полігонах будуть проходити до 85% занять. Більше всього часів на курсі присвячено вогневій та тактичній підготовці, а також тактичній медицині. Ці дисципліни викладатимуть інструктори з Військової школи ім. Є. Коновальця. Досвідчені бійці, які пройшли бої в Маріуполі, Бахмуті та на інших гарячих напрямах.

Перший курс для цивільних, Фото: Катерина Ейхман

Перший курс для цивільних, Фото: Катерина Ейхман

Напрям БПЛА, який за опитуванням найбільше чекають учасники курсу, будуть вести інструктори центру Open Sky. Центр працює з 2015 року та навчає військових.

«Зазвичай ми навчаємо лише військових, але вирішили підтримати Київський обласний Центр підготовки населення до національного спротиву та провести ознайомчий курс для цивільних. Це війна БПЛА, і навіть невійськовим можуть знадобитися навички пілотування, коли вони стануть поруч з ЗСУ для захисту власних осель», – каже Михайло Круглій з позивним «Адвокат», співзасновник Open Sky.

Лекції з протидії ворожим ІПСО проведуть фахівці з Центру національного спротиву, що створений Силами спеціальних операцій.

Як проходило перше заняття

Навчальній курс розпочався лекцією з національно-патріотичного виховання, що є затвердженою дисципліною курсу. Її провів відомий історик та офіцер 3-ї ОШБр Олександр Алфьоров.

Олександр Алфьоров, Фото: Катерина Ейхман

Олександр Алфьоров, Фото: Катерина Ейхман

«Історію варто сприймати образами. Для мене національний образ, образ українського народу – це козак Мамай. Ось він один. Один в полі не воїн? Ні, він воїн зі зброєю. І в кожній хаті такий Мамай.

А в нашого ворога національний герой – це безіменний солдат. Ідіот, якого б’ють свої ж. Армію російської імперії світ боявся, але чому? Тому що ці ідіоти, яких роками забивали, потім наступали на мірні міста, і ті, хто їх катував до цього, казали: «У вас є три дні, робіть, що хочете». Тому сталася Буча. І ви маєте пам’ятати про Бучу кожного дня. І кожного дня готуватися до зустрічі з ворогом».

Оплески в Realist Security Hub не стихали понад дві години національно-патріотичного виховання.

Перший курс для цивільних, Фото: Катерина Ейхман

Перший курс для цивільних, Фото: Катерина Ейхман

Realist Security Hub став головною локацією на курсі. Наприкінці першого навчального дня власник хабу, офіцер ЗСУ Андрій Семидідько запросив учасників на наступне заняття з тактичної медицини, що відбудеться 24 березня.

«Ми 10 років працюємо як хаб безпеки життя. Самі навчаємо цивільних військовій справі, в нашому тирі відпрацьовуємо вогневу підготовку, – каже власник Realist Security Hub Андрій Семидідько. – Але ми відкриті до співпраці. В нас, наприклад, формувався 103-й батальйон територіальної оборони. Тому коли до нас звернувся Київський обласний Центр підготовки населення до національного спротиву ми, звісно, погодилися стати партнерами».

Записатися на одноденний вишкіл або на базовий 7-тижневий курс можна в соцмережах Центру:

instagram.com/kyiv.resist.center

t.me/kyivresistcenterr

facebook.com/nacsprotyv

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #новини #курс для цивільних
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...