• Головна
  • Початок нового життя: 118 ветеранів та ветеранок російсько-української війни отримали нову професію завдяки проєкту "Veterano IT Cluster"
Новини компаній
17:00, 19 березня

Початок нового життя: 118 ветеранів та ветеранок російсько-української війни отримали нову професію завдяки проєкту "Veterano IT Cluster"

Новини компаній
Початок нового життя: 118 ветеранів та ветеранок російсько-української війни отримали нову професію завдяки проєкту "Veterano IT Cluster", фото-1

Війна ще триває, але вже зараз до цивільного життя повертаються ветерани та ветеранки.

Їх адаптація – важлива соціальна задача та громадський обов’язок тих, кого вони захищали – кожного українця. Зокрема про це розповідають учасники проєкту: ветеранка Оксана Цимбал  та ветерани Ілля Климчук і Олексій Голобородов.

Мета проєкту "Veterano IT Cluster" - реінтеграція ветеранів та ветеранок через профорієнтацію, навчання в спеціально створених Центрах інновацій та компетенцій "Кібер Дія", стажування та підтримка у працевлаштуванні в Центрах надання адміністративних послуг та ІТ-компаніях.

Початок нового життя: 118 ветеранів та ветеранок російсько-української війни отримали нову професію завдяки проєкту "Veterano IT Cluster", фото-2

Для цього на базі провідних вишів України – НАУ (Київ), НТУ "Дніпровська політехніка" (Дніпро), НУ "Львівська політехніка" (Львів) та ХНУРЕ (Харків) були створені сучасні навчальні центри "Кібер Дія".

Висококваліфіковані викладачі провели 80 годин лекцій та практичних занять за курсами "Адміністрування мереж", «Основи кібербезпеки» та спецкурсу по цифровим послугам ЦНАП та законодавству.

Додатково було проведено 18 тренінгів та семінарів, такі як: "Управління конфліктами", "Перспективність роботи в ІТ для жінок", "Ключові аспекти кібергігієни для державних службовців", "Ефективне планування часу в професійній діяльності", "Як написати ефективне резюме", "Як підготуватись до співбесіди" тощо.

Крім того учасники курсів мали можливість отримати консультації та допомогу кваліфікованого психолога.

На перший потік курсів записалося 150 ветеранів та ветеранок, з них 118 успішно завершили навчання та пройшли стажування в ЦНАПах міст Києва, Дніпра, Львова, Харкова, Запоріжжя, Полтави, Самбору, Умані, Гадяча тощо. Також учасники курсів проходили стажування в ІТ-компаніях: SmartPower, OmegaSolutions, AxxonSoft, GlobalLogiс.

"Цей проєкт – початок системної роботи з реінтеграції та адаптації ветеранок та ветеранів до цивільного життя. Фактично – це можна вважати пілотним проєктом, якій довів не тільки актуальність, а й правильність нашого підходу до вирішення цього гострого питання. Ми вдячні нашим партнерам та донорам і вже зараз працюємо над збільшенням масштабу проєкту: паралельно з набором нових слухачів курсів ми працюємо над відкриттям нових центрів. І звертаємось до всіх українців з пропозицією приєднуватись. Адже підтримка тих, хто ризикував життям та здоров’ям, захищаючи нас, – це, без перебільшення, справа честі кожного українця", – Марина Євдокименко, менеджерка проєкту "Veterano IT Cluster".

"Проєкт об'єднав наукові спільноти, громадські організації, міжнародні фонди та бізнес-спільноти в одній меті - допомога ветеранам. Особливо цінним є те, що до ініціативи долучилися представники бізнесу, як-от ГО "Асоціація малого та середнього бізнесу". Бізнес взяв активну участь у процесі працевлаштуванні ветеранів і, зі свого боку, адаптує навчальні програми до потреб ринку. Крім того, бізнес надає підтримку тим, хто прагне розпочати власну справу", - поділився Олександр Найда, CFO "Наукової асоціації кібербезпеки України".

Проєкт здійснено за підтримки Фонду “Партнерство задля стійкості України”, який фінансується урядами Великої Британії, Канади, Нідерландів, Сполучених Штатів Америки, Фінляндії, Швейцарії та Швеції.

Фонд “Партнерство задля стійкості України" (ФПСУ) – це донорська програма, що фінансується урядами Великої Британії, Канади, Нідерландів, Сполучених Штатів Америки, Фінляндії, Швейцарії та Швеції. За спільної підтримки уряду України та урядів-партнерів Фонд реалізує проєкти, у першу чергу, на деокупованих і прифронтових територіях, спрямовані на посилення стійкості України перед лицем російської агресії. Метою ФПСУ є зміцнення спроможності українського уряду надавати місцевим громадам критично важливу підтримку в співпраці з громадянським суспільством, ЗМІ та приватним сектором.

Більше деталей про проєкт можна знайти на сайті: https://itcluster.org.ua

Якщо виникли запитання, напишіть нам: [email protected]

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Veterano IT Cluster #IT Cluster #Кібер Дія
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...