• Головна
  • На Воздвиженці в Києві почали забудовувати схил Старокиївської гори: активісти б'ють на сполох
19:50, 15 березня

На Воздвиженці в Києві почали забудовувати схил Старокиївської гори: активісти б'ють на сполох

На Воздвиженці в Києві почали забудовувати схил Старокиївської гори: активісти б'ють на сполох

В Києві на вулиці Гончарній, 19, біля сходів на Старокиївську гору з Воздвиженки, почалися будівельні роботи.

Видання Big Kyiv повідомило, що раніше тут анонсували будівництво так званої Академії гончарного мистецтва для реабілітації людей з інвалідністю і посттравматичними розладами.

Проте журналістка Наталка Якимович впевнена, що інвестори лише прикриваються ідеєю реабілітації військових і людей з інвалідністю, щоб відкрити у новій будівлі ресторан і забудувати схил Старокиївської гори.

"Тим часом на Воздвиженці починають забудову схилу. Тобто створюють "додатковий оглядовий майданчик", більш схожий на ресторан. Але не хвилюйтеся - це "Академія гончарного мистецтва" і байдуже, що такої не існувало до оцього обʼєкту. А ще там будуть "програми реабілітаціі військових", і не важливо, що це найменш інклюзивна територія міста, куди тільки на авто і ще спробуй вийти там під горою... І що таке програми реабілітації в елітному житлі чи ресторані”, - зазначила вона.

Забудовником ділянки є фірма "Фундація "Якісне житло" - це той же забудовник, що, зокрема, намагався побудувати 20-поверхову скляну будівлю серед Воздвиженки - замість скверу. Щодо цього проєкту триває судовий процес.

Cпівзасновник "Українського центру охорони здоров’я" Павло Ковтонюк звернув увагу, що місце для закладу реабілітації вибране дивне: "видертися на верх вулиці Гончарної у дощ або сніг може не кожна людина з досвідом підкорення гірських вершин".

"Верх вулиці Гончарної - це найменш інклюзивне місце на Воздвиженці - найменш інклюзивному кварталі Києва", - наголосив він.

Ковтонюк попросив усіх підписати петицію за збереження схилу Старокиївської гори від забудови.

Автор петиції Роман Любий зазначаив, що схили Старокиївської гори вниз від Десятинної церкви до урочища Гончарі-Кожумʼяки є однїєю з прикрас центру міста і мають залишатись винятково рекреаційною зоною.

"Фундація "Якісне Житло", за наявними даними, виникла після банкрутства тресту "Київміськбуд-1 ім. Загороднього". На нову фірму переоформили договори оренди на незабудовані ділянки Подолу.

Підписати петицію можна тут.

Ми маємо Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua" – джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Долучайтесь.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #будівництво #нерухомість
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...