• Головна
  • Мешканців Київщини наполегливо просять не палити суху траву та листя: паліям загрожують великі штрафи
10:28, 11 березня

Мешканців Київщини наполегливо просять не палити суху траву та листя: паліям загрожують великі штрафи

Мешканців Київщини наполегливо просять не палити суху траву та листя: паліям загрожують великі штрафи

Із настанням тепла громадяни починають приводити до ладу городи та подвірʼя, спалюють залишки листя, сухої трави та різноманітного сміття. Проте це має не тільки згубні наслідки для довкілля та здоров’я людей – за підпал сухостою передбачені достатньо великі штрафи.

Детальніше про це розповіли у Державній екологічній інспекції Столичного округу.

Ще більше новин Києва, Київщини та України читайте в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва – 44.ua". Також не забувайте підписуватись.

Під час спалювання листя чи трави руйнується ґрунтовий покрив та всі наявні в ньому поживні речовини. З листям згорають корисні комахи, знищується насіння і коріння рослин. Родючий ґрунтовий покрив, на якому спалюють траву, відновлюється лише за п’ять-шість років, – зазначили екологи.

Відмітимо, що спалювання сухостою в Україні є незаконним і передбачає не тільки адміністративну, а подекуди й кримінальну відповідальність.

Якщо ви стали свідками того, що хтось палить листя чи будь-яку природну рослинність, одразу повідомляйте про це за номером 102.

Зазначимо, що штраф за самовільне випалювання рослинності або її залишків становить від 3 060 грн до 6 120 грн, а для підприємств та посадовців ще більше – від 15 300 грн до 21 420 грн.

Як ми писали раніше, пожежа сталася, у неділю 10 березня, біля Вирлиці — одного з найбільших озер Києва, що у Дарницькому районі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #листя #пожежа #екологи #сміття #штраф
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...