• Головна
  • На Київщині через два роки після загибелі поховають захисника Ярослава Муху, – ФОТО
14:43, 9 березня

На Київщині через два роки після загибелі поховають захисника Ярослава Муху, – ФОТО

На Київщині через два роки після загибелі поховають захисника Ярослава Муху, – ФОТО

12 березня у Студениках Київської області поховають захисника України Ярослава Муху. Коли він загинув, йому було 26 років. Із 7 квітня 2022 року він вважався зниклим безвісти. Виявилося, що його поховали у Дніпрі як невідомого солдата. Тим часом через аналіз ДНК тривали пошуки, зрештою вони завершилися нещодавно і його змогли ідентифікувати. Тепер його тіло повернуть додому. 

Про це повідомили на Facebook-сторінці Студениківської громади.

Ми маємо Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua" – джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Долучайтесь.

Хлопець пішов добровольцем захищати Україну з 26 лютого 2022 року. Був механіком-водієм гармати протитанкового артилерійського взводу. Захищав Київ від окупантів. Під селом Мощун на Київщині тоді розгорнулися найзапекліші бої, за які Ярослава відзначили медаллю “За особливу службу”.

Після визволення Київщини був направлений на Харківщину. 7 квітня 2022 року біля міста Ізюм, коли воїни допомагали у ремонті вантажівки, навантаженої боєкомплектом, ворожий снаряд потрапив просто між ними. Тіла захисників довго не могли забрати через запеклі бої. З того часу Ярослав Муха вважався зниклим безвісти.

Нагадаємо, ми розповідали раніше про те, що старший солдат Дмитро Худолій став на захист України у березні 2022-го. Він служив водієм кулеметного взводу військової частини А4017. Загинув український воїн 3 березня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Київщини #новини #всі новини #військовий #загиблий #війна #поховання #Ярослав Муха #Студеники
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...