• Головна
  • "Наварились" на будівництві дитсадка на 27 млн гривень: під Києвом голова сільради та підрядники йдуть під суд
14:23, 8 березня

"Наварились" на будівництві дитсадка на 27 млн гривень: під Києвом голова сільради та підрядники йдуть під суд

"Наварились" на будівництві дитсадка на 27 млн гривень: під Києвом голова сільради та підрядники йдуть під суд

У Київській області голову сільської ради, трьох директорів підприємств та бухгалтера судитимуть за розкрадання 27,3 млн гривень при будівництві дитячого садка у передмісті столиці.

Про це розповіли у Національному антикорупційному бюро.

Актуальні, важливі та перевірені новини читайте в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва – 44.ua". Також не забувайте долучатись.

За даними відомства, у лютому 2018 року одна з сільрад Київської області оголосила тендер на будівництво дитсадка на 280 місць, у якому переміг наперед визначений підрядник.

Компанія мала збудувати заклад та ввести його в експлуатацію до кінця 2018 року. Та садок так і не добудували. В той же час підрядник і посадовці сільради привласнили понад 27,3 млн грн під час цього будівництва.

Коли за справу взялися детективи, вони виявили підроблені акти виконаних робіт – була завищена вартість та обсяги використаних будівельних матеріалів, також з’явилися розрахунки з іншим підрядником, який мав розробити проєктну документацію та насправді цього не зробив.

У листопаді 2022 року правоохоронці викрили п’ятьох учасників схеми та повідомили їм про підозру. Зараз розслідування вже завершили і справу передали до суду.

Тепер їм може загрожувати від 7 до 12 років позбавлення волі.

Крім того, ми розповідали, що двом посадовцям ДУ «Інститут отоларингології НАМН» оголошено підозру за фактом розкрадання бюджетних коштів під час закупівлі високовартісного медичного обладнання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Київщини #новини #всі новини #кошти #дитсадок #будівництво #посадовці #розкрадання #НАБУ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...