• Головна
  • "Осокорківські луки": влада хоче відновлювати зелену зону разом з активістами
19:25, 7 березня

"Осокорківські луки": влада хоче відновлювати зелену зону разом з активістами

"Осокорківські луки": влада хоче відновлювати зелену зону разом з активістами

У Києві створюють експертну робочу групу, яка в найкоротші терміни опрацює питання подолання наслідків пожежі біля озера Тягле на Осокорках та оновлення зеленої зони в районі надзвичайної події.

Про це повідомив заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Володимир Прокопів.

"На виконання доручення київського міського голови починаємо оперативно займатися ліквідацією наслідків надзвичайної події біля озера Тягле. Перший крок - ретельний аналіз ситуації та напрацювання плану відновлення зеленої екологічної зони за участю експертів і громадськості", - сказав він.

До робочої групи увійдуть представники департаменту захисту довкілля КМДА, "Київзеленбуду", "Плеса", Ботанічного саду ім. Гришка, депутати Київради та представники громадськості.

Директор департаменту захисту довкілля Олександр Возний зазначив, що пожежа 5 березня знищила близько 7% природної заплавної рослинності на вологих луках заказника "Осокорківські луки". Загальна кількість випаленої рослинності склала близько 10 га. Виявлено чотири знищених пожежею осередки.

Загалом у пожежі вигорів трав’яний покрив, а от дерева та кущі отримали поверхневі опіки кори та кореневої шийки, які не становлять загрози для їхнього подальшого зростання, зазначив Возний.

Нагадаємо, активісти вважають, що до пожежі у заказнику причетна Stolitsa Group.

Актуальні, важливі та перевірені новини Києва читайте в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва – 44.ua". Не забувайте підписуватись.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #Київрада #КМДА #заповідник #Володимир Прокопів #озеленення #Олександр Возний
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...