• Головна
  • Скандальне будівництво біля Солом’янського парку у Києві перевірять інспектори
11:05, 5 березня

Скандальне будівництво біля Солом’янського парку у Києві перевірять інспектори

Скандальне будівництво біля Солом’янського парку у Києві перевірять інспектори

7 березня Державна інспекція архітектури та містобудування України (ДІАМ) перевірить будівництво біля Солом’янського ландшафтного парку.

Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Ми маємо Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua" – джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Долучайтесь.

Наразі там триває будівництво багатоповерхового будинку безпосередньо на межі Солом’янського ландшафтного парку. Проти забудови виступають місцеві мешканці. Вони об’єдналися в громадську організацію "Збережемо Солом’янський парк".

Київ видав ТОВ «Смарт-Девелопмент» містобудівні умови та обмеження на будівництво багатофункціонального комплексу з готелями й офісами. Наразі цільове призначення ділянки не відповідає планам забудовника. Там зводять житлові помешкання для продажу, називаючи їх "апартаментами", аби формально не порушити містобудівну документацію.

Активісти подали три судові позови, щоб скасувати містобудівні умови й обмеження, дозвіл на будівництво й детальний план території.

Крім того, в парку вирубали ділянку дерев нібито через шкідників, однак за деякий час почали прокладати лінії електропередач.

Ми розповідали раніше про те, що у ніч на 14 жовтня внаслідок ведення будівельних робіт поблизу Солом’янського ландшафтного парку відбувся зсув грунту. Було пошкоджено одну з пішохідних алей. Наслідки обвалу власним коштом ліквідує компанія, яка веде виробництво будівництво поряд із парком, по вулиці Генерала Шаповала.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #Соломʼянський парк #забудова #активісти #інспектори #багатоповерхівка #перевірка
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...