• Головна
  • Не відповідає доходам: ректор КНУ став власником елітної квартири, на яку не мав коштів
10:32, 1 березня

Не відповідає доходам: ректор КНУ став власником елітної квартири, на яку не мав коштів

Не відповідає доходам: ректор КНУ став власником елітної квартири, на яку не мав коштів

Журналісти з'ясували, що ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимир Бугров придбав квартиру в елітній столичній новобудові, вартість якої не відповідає його доходам. Сам ректор наполягає, що кошти на придбання нерухомості у нього є і їх достатньо, та звинуватив журналістів у втручанні в особисте життя.

Про це йдеться у розслідуванні "Слідство.Інфо".

Актуальні, важливі та перевірені новини читайте в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва – 44.ua". Також не забувайте долучатись.

Зазначається, що журналісти отримали угоду ректора Бугрова на купівлю квартири, а також проаналізували його декларації.

За даними журналістів, 21 грудня 2023 року Володимир Бугров оформив на себе двокімнатну квартиру площею 74,7 м² у новозбудованому житловому комплексі White Lines у Києві. Знаходиться ЖК біля входу у Голосіївський парк та поруч із метро. Нині такі квартири коштують понад 200 тисяч доларів.

Проаналізувавши угоду на купівлю квартири, а також декларації Бугрова, розслідувачі виявили, що освітянин придбав облігації, які після завершення будівництва міг обміняти на квадратні метри. Угоду уклали восени 2020 року, коли він обіймав посаду проректора з науково-педагогічної роботи.

І у декларації, і в отриманих редакцією документах йдеться про 7444 облігації вартістю 231 гривня кожна на загальну суму 1,7 мільйона гривень. Це номінальна вартість облігацій. Щоправда, у тому ж документі читаємо, що сума, яку сплатив Бугров, сягає майже 3,5 мільйони гривень (123 868 доларів США у 2020 році). За умовами договору, майже всю цю суму Бугров мав сплатити у 9-денний термін. Надалі в коментарі журналісту "Слідства.Інфо" ректор підтвердив, що вніс кошти на рахунок вчасно, — йдеться у матеріалі.

Проаналізувавши декларації Бугрова, журналісти дійшли висновку, що він не мав задекларованих коштів на придбання цієї нерухомості. Протягом 2020 року його сім’я заробила 1,3 мільйона гривень. Між 2019 та 2020 роками (коли було укладено інвестиційний договір) заощадження Бугрова та його родини зросли.

Отже, звідки у нинішнього ректора взялися мільйони гривень на купівлю облігацій, які вже за кілька років стали квартирою у елітному ЖК, — невідомо, — зазначають журналісти.

Натомість сам ректор КНУ в коментарі "Слідство.Інфо" заявив, що коштів у нього було достатньо для купівлі цієї квартири. Однак Бугров не зміг пояснити, де взяв гроші на елітне житло. Крім того, на подальші запитання він відповідати відмовився, заявивши, що вбачає в них втручання у його особисте життя.

Нагадаємо, ми розповідали, що київський міський голова Віталій Кличко придбав розкішний особняк у Німеччині, оцінений у 227,65 мільйонів гривень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #житло #квартири #кошти #ректор #розслідування #КНУ #Володимир Бугров #журналісти
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...