• Головна
  • Куди піти в Києві, коли бачив вже все: ТОП-9 цікавих локації, які варто відвідати у 2024 році
17:34, 27 лютого

Куди піти в Києві, коли бачив вже все: ТОП-9 цікавих локації, які варто відвідати у 2024 році

Куди піти в Києві, коли бачив вже все: ТОП-9 цікавих локації, які варто відвідати у 2024 році

Київ – це велике місто з багатою історією, культурою та широким вибором визначних пам’яток. І поки більшість туристів біжить на Майдан, Хрещатик чи до Києво-Печерської лаври, ми хочемо поділитися добіркою менш відомих місць столиці, але які не менше заслуговують вашої уваги.

І перша локація в нашій добірці, яку вам потрібно відвідати у 2023 році – це Бу­динок актора. Будівлю було створено у 1948 році у якості куль­тур­но-просвітнього закладу Українсь­ко­го те­ат­раль­но­го то­варист­ва. Відомий польський архітектор В. Го­родець­кий надав цій унікальній ек­зо­тичній споруді рис вик­лючно східної азіатської архітек­ту­ри.

За більш ніж сто років Будинок актора у Києві встиг побувати: караїмським храмом, місцем для римсько-католицьких богослужінь, кінотеатром "Зоря" і врешті – театром. До встановлення радянської влади Будинок Актора був кенасою. Тут проводили богослужіння караїми – корінний народ України, родом із Криму.

Адреса: вулиця Ярославів Вал, 7.

Наступна локація в нашій добірці – Музей-майстерня Зноби-Голембієвських. Тут зібрано роботи трьох поколінь митців, які творили у жанрі скульптури та живопису. У майстерні працював видатний скульптор, народний художник України, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка Валентин Зноба. Після смерті майстра відкрито Музей-майстерню Зноби-Голембієвських.

Адреса: вулиця Ігоря Брановицького, 2В.

Долучайтесь до нашого Telegram-каналу "Головні новини Києва – 44.ua". Там ми публікуємо ще більше новин, щоб ви завжди були в курсі та нічого не пропустили.

Одна із відповідей на питання "Які є цікаві місця в Києві?", яку скажуть багато киян та навіть українців – Андріївська церква та оглядовий майданчик. Скільки б разів ви не були у столиці, але насолоджуватись панорамою міста та красою церкви можна вічно.

Пам’ятка виконана в стилі українського бароко. В ній немає дзвонів, бо за легендою при першому ж ударі прокинулась би вода і затопила місто. В реальності – гучний звук дзвонів може спровокувати рух ґрунтів. Церква – це справжній витвір мистецтва, бо поєднує непоєднуване – біло-блакитні стіни, ізумрудна верхівка і багряний іконостас всередині. З 2020 року пам’ятка відкрита для всіх охочих, тому рекомендуємо відвідати, насолодитись красою церкви та майданчика поруч.

Адреса: Андріївський узвіз, 23.

Національна наукова медична бібліотека – це найбільше науково-інформаційний заклад України. Воно спеціалізується в галузі медицини та охорони здоров`я, надає бібліографічне, інформаційне обслуговування для студентів, викладачів медичних навчальних закладів та практикуючих лікарів, які проводять наукові медичні дослідження. Установа засновано 6 листопада 1930. Бібліотека розміщена в масштабному по займаній площі будівлі (2975 кв. М.) З 1969 року. Указом президента В. Ющенка в 2006 році бібліотеці присуджений статус національної.

Якщо ви навіть не пов’язані із медициною та уявлення не маєте, що таке синдром Скуміна або Хвороба Рейно, то все одно відвідайте бібліотеку заради неймовірного інтер’єру та неординарних фото.

Адреса: вулиця Гетьмана Павла Скоропадського, 7.

Місце в Києві, яке варто відвідати – це найбільший залізничний макет в Україні "Miniland". На території площею 87м2 їздять зменшені копії потягів Укрзалізниці, електричок, автомобілів, вантажівок, а також є 1465 різноманітних персонажів. У потяги завантажується кам'яне вугілля на зменшеній копії шахти в Донецькій області, а потім розвантажується на зменшеній копії Трипільської ТЕС.

Над розробкою, створенням та доглядом цього макету працює понад 40 спеціалістів. Подивитись на найбільший макет буде цікаво як дітям, так і дорослим. Рекомендуємо виділити мінімум 2 години на ознайомлення з макетом, тому краще планувати похід у Miniland на вихідні. А якщо бажаєте додати інтерактиву, то замовляйте квест. За виконання всіх завдань отримаєте подарунок.

Адреса: Bloсkbuster Mall, проспект Степана Бандери, 34 В.

У Києві є дві обсерваторії: одна належить до Київського національного університету імені Т. Шевченка, інша – до Національної академії наук. Перша розташована у центрі міста, на вулиці Обсерваторній. За попереднім записом, що ведеться через сайт, сюди можна потрапити на вечірню екскурсію, щоб поспостерігати у телескоп за зоряним небом і відвідати Астрономічний музей. Головна астрономічна обсерваторія НАНУ розташована на околиці міста, у Голосієві. Сюди теж запрошують приходити на екскурсії і брати участь в аматорських астрономічних спостереженнях. Проблема щодо обох обсерваторій – усі ці заходи проводяться лише для груп, за попереднім узгодженням.

Організувати екскурсію до обсерваторії НАНУ для групи не менше ніж 10 осіб – за телефоном (097) 236-28-80.

Адреса: вулиця Обсерваторна, 3, вул. Академіка Заболотного, 27.

Національний академічний театр опери та балету України ім. Т. Г. Шевченка є одним із найбільш значущих культурних місць у Києві. Він розташований на вулиці Володимирській, у центрі міста, і вважається одним із найбільших оперних театрів в Україні. На сцені театру виступають найкращі оперні та балетні артисти України, а також знамениті гості з різних країн світу. Щороку театр приваблює тисячі глядачів, охочих насолодитися його неповторною атмосферою і виступами.

Театр опери та балету України пишається своєю гастрольною діяльністю та успішними виступами як на батьківщині, так і за кордоном. За свою історію він встиг підкорити серця глядачів у багатьох країнах світу, продемонструвавши свій професіоналізм, високий рівень техніки та фантастичний талант артистів.

Адреса: вулиця Володимирська, 50.

Музей "Становлення української нації" – це перший в Україні інноваційний музей історії, що в 2019 році був відкритий в головному корпусі Національного музею історії України у Другій світовій війні. На площі 1700 м.кв знаходиться 25 сюжетних композицій з понад сотнею 3D фігур та 300 картинами, фотографіями, діорамами, присвяченими історії України від Трипільської культури до сьогодення.

Кожну інсталяцію супроводжують інтерактивні аудіо і відео елементи в поєднанні із спецефектами. Усе це зроблене на основі історичних досліджень та з використанням новітніх технологій.

Адреса: вулиця Лаврська, 27.

І остання локація в нашій добірці – це найвідоміший блошиний ринок Києва, Почайна/Петрівка, – це абсолютний рай для любителів унікальних речей. Тут можна знайти все: від пошарпаного одягу, старовинних та рідкісних книжок і до коштовного антикваріату. Особливо полюбляють цей ринок букіністи, адже він славиться великим вибором книг, які у звичайних магазинах не знайдеш.

Адреса: м. Почайна.

Нагадаємо, ми раніше розповідали про найцікавіші, красиві та історичні об’єкти, які неодмінно варто побачити у Києві при першому візиті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #локації #історія #місця #пам'ятки #архітектура #театр #музей
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...