• Головна
  • “Спершу піар. Людина потім”: Філарет нагородив військового, а потім забрав медаль, бо дізнався, що той гей
17:02, 27 лютого

“Спершу піар. Людина потім”: Філарет нагородив військового, а потім забрав медаль, бо дізнався, що той гей

“Спершу піар. Людина потім”: Філарет нагородив військового, а потім забрав медаль, бо дізнався, що той гей

УПЦ КП нагородили українського військового Віктора Пилипенка медаллю, та поспішили відкликати нагороду, коли дізнались про його сексуальну орієнтацію.

Нещодавно патріарх УПЦ КП Філарет нагородив медаллю за "Жертовність та любов до України" особовий склад медичного пункту 1-го механізованого батальйону 72-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.

Одним з військових був Віктор Пилипенко, який брав участь в АТО з 2014 року та з першого дня повномасштабної війни став на захист рідної землі. А ще він відкрито повідомляв, що належить до ЛГБТ+ спільноти.

Після нагородження на своїй сторінці в соцмережі Віктор написав пост-подяку Філарету за те, що той “зробив такий крок і подякував відкритому гею та активісту правозахисту за захист" і що УПЦ КП "кардинально змінили свою позицію щодо ЛГБТ+ людей".

Однак виявилось, що Філарет просто не знав про те, що воїн належить до ЛГБТ-людей. Тож пресслужба УПЦ КП поспішила повідомити про те, що нагороду захиснику анульовано через “содомський гріх”.

"Ми дякуємо воїну Віктору Пилипенку за його військові заслуги, але не розділяємо його гріховних уподобань і агітацію ЛГБТ", – йдеться в повідомленні пресслужби.

Пресслужба Київської патріархії

Пресслужба Київської патріархії

Пізніше Віктор прокоментував рішення про відкликання нагороди.

"Я навіть написав слова вдячності Філарету, наївно уявляючи собі, що він свідомо мене нагородив і показав своїм колегам християнський, безперечно благородний жест-дороговказ до примирення та взаємної поваги до геїв, атеїстів, людей інших вірувань. Але все виявилося прозаїчнішим – Філарет просто жменями засівав свої нагороди як піар-акцію своєї конфесії. Навряд він взагалі вникав, що кожному з бійців довелося прожити за два роки війни і скільки разів нас ледь не забрала смерть. Спершу піар. Людина потім. Он і нагороду анулювали - бо я ж для них і не людина зовсім", – зазначив він.

Багато користувачів Мережі підтримали воїна і написали безліч слів підтримки.

Досі не підписані на наш Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua"? Тоді хутчіш долучайтесь та читайте, щоб завжди бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Філарет #скандал
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...