• Головна
  • Як відновитися після мікроінсульту?
Новини компаній
17:11, 26 лютого

Як відновитися після мікроінсульту?

Новини компаній

Гостре порушення кровопостачання різних відділів мозку, що супроводжується симптомами локального або загальномозкового характеру, називається мікроінсультом.

Цей патологічний стан відрізняється від інсульту меншим масштабом ураження. Відновлення після мікроінсульту при дотриманні лікарських призначень завершується швидко і призводить до повного одужання пацієнта.

Як відновитися після мікроінсульту?, фото-1

Яких принципів необхідно дотримуватися

Успішного результату при виконанні відновлювальних процедур після мікроінсульту можна домогтися, дотримуючись кількох принципів:

  • Своєчасний початок реабілітаційного процесу – починається в момент перебування на стаціонарному лікуванні і продовжується вдома.
  • Підтримання активності – повторення потрібних вправ якомога частіше.
  • Систематичність і послідовність відновлювальних заходів.
  • Індивідуальний підхід – найбільш ефективні методи реабілітаційного впливу підбираються персонально для кожного пацієнта.
  • Відмова від шкідливих звичок, дотримання відповідного режиму та правил здорового харчування.

Відновлення рухових функцій

Зазвичай серед наслідків мікроінсульту не відзначається наявність паралічів, але можуть спостерігатися порушення в роботі окремих груп рухових м'язів рук, ніг та інших частин тіла. Це може перешкоджати здійсненню певних дій, у тому числі найпростіших і найнеобхідніших.

Відновлення зору

Сліпота (тимчасова або постійна) є однією з найчастіших ознак мікроінсульту. За консервативного підходу до лікування, щоб домогтися результату, пацієнту потрібно пройти призначений курс медпрепаратів та виконувати спеціальні вправи, які стимулюють роботу окорухового нерва.

Відновлення мовленнєвої функції

Заняття, що сприяють відновленню мовлення, може організовувати логопед або нейропсихолог, у якого є досвід у подоланні афазій – мовленнєвих розладів, спричинених ушкодженнями головного мозку.

Нормалізація психологічного стану та інтеграція в суспільство

Зазвичай мікроінсульт не провокує ускладнень, які можуть вплинути на психологічний стан людини та її здатність до соціальної адаптації. Винятком стають ті ситуації, коли наслідки нападу перешкоджають здійсненню звичної діяльності.

Прогноз відновлення після мікроінсульту

Сучасна медицина дає можливість значно підвищити ефективність відновлення після мікроінсульту, зазначають фахівці реабілітаційного центру у Києві Result. Заклад відкрився цьогоріч та використовує у своїй роботі доказові методи та новітнє обладнання.

Пацієнтам після мікроінсульту, які страждають від цукрового діабету, атеросклерозу, ожиріння або гіпертонії, варто звернути особливу увагу на власне здоров’я. Якщо вони відчувають, що свідомість починає мутніти, голова паморочиться, а перед очима виникають мушки, слід негайно звернутися до лікаря.

При дотриманні всіх лікарських приписів відновлення після мікроінсульту пройде успішно, і здоров’я повернеться.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...