• Головна
  • У Києві скасували оплату за паркування авто: що відомо
12:08, 22 лютого

У Києві скасували оплату за паркування авто: що відомо

У Києві скасували оплату за паркування авто: що відомо

Тарифний план на паркування в Києві, який діяв до 21 лютого 2024 року, визнали незаконним і скасували. Тепер водії можуть не сплачувати цю послугу до ухвалення нового рішення про її вартість.

Таку заяву зробив голова Північного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Олексій Хмельницький.

Ми маємо Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua" – джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Не забувайте підписуватись.

Так, 21 лютого 2024 року ухвалили, що тарифи з користування майданчиками для платного паркування транспортних засобів, що надаються комунальним підприємством "Київтранспарксервіс", завищені.

Ціни були такі:

  • 35 грн/годину в I зоні (історичний центр Києва);
  • 25 грн/годину в II зоні (райони, прилеглі до центру, зони біля ключових магістралей міста та бізнес-центрів. Також окремі ділянки в Голосієві, Гідропарку, Деміївці, Сирці та Лівобережному діловому центрі);
  • 5 грн/годину в III зоні (інша частина міста/спальні райони).

Зазначимо, що 13 жовтня 2023 року тимчасова адмінколегія АМКУ встановила, що ціни на паркування в Києві не відповідають нормам. Колегія визнала, що комунальне підприємство "Київтранспарксервіс", яке розрахувало ціну на послуги паркування в столиці, скористалося своїм монопольним становищем під час формування вартості сервісу, а КМВА це порушення "легітимізувала". За результатами розгляду "Київтранспарксервіс" оштрафували на 3,3 млн грн.

Тож оплату за паркування відновлять тільки після того, як столична влада затвердить нові актуальні тарифи.

Крім того, ми раніше повідомляли, що у Києві протягом січня 2024 року бюджетні надходження від штрафів за неправильне паркування становили понад 5 млн гривень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #паркування #тарифи #авто #скасування #міська влада #рішення
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...