• Головна
  • Високий театральний сезон в Pochayna Event Hall разом з Майстернею Лєни Лазович
Новини компаній
09:00, 6 лютого

Високий театральний сезон в Pochayna Event Hall разом з Майстернею Лєни Лазович

Новини компаній

Pochayna Event Hall (ТЦ Gorodok Gallery, 3 поверх, просп, Степана Бандери, 23) разом з Майстернею Лєни Лазович розпочинає проєкт “Людина і час”, присвячений видатним діячам України та світу. 14 лютого проєкт відкриється музично-поетичним вечором про кохання “Ti Amo”, 23 лютого продовжиться виставою “Ван Гог. Листи до брата Тео”, а 28 лютого - пройде вистава “Леся Українка. Вершники мрій”.

Проєкт “Людина і час” у Pochayna Event Hall триватиме з лютого по квітень. Завершити його планується вечором сучасної поезії. Всього до проєкту входить вісім вистав та перформативних заходів. Протягом кількох місяців глядачі зможуть надихнутися біографіями легендарних постатей української та світової культури: Ван Гога, Астрід Ліндгрен, Олени Теліги, Ліни Костенко, Лесі Українки, Василя Стуса.

“У важкі та кризові для нації періоди, ми можемо обіпертися на культуру та переосмислити досвід та боротьбу минулих поколінь. Якщо уявити, що все, що зараз відбувається з українцями - це шлях, то культура тут може виступати як компас, що здатен показати напрямок, підсвітити наші сильні сторони. Один із таких способів - історії про видатних постатей, чия доля йде всупереч історії. Людина завжди протистоїть часу, в якому вона живе. Особливо, коли цей час невблаганно тікає від нас. Що ми залишаємо по собі? За що ми боремось та за що боролись ті, хто вже пішов від нас? Кейси людського життя і досвіду, з досягненнями та факапами, можуть відповісти на внутрішній запит українців співпереживати, надихатися, об’єднуватися і надолужувати силу, підтримку, цілісність”, - зазначає режисерка, заслужена артистка України, Олена Лазовіч.

Однією з цілей проєкту “Людина і час” було бажання через долі великих особистостей дослідити та переосмислити власні переживання та шлях. Через вистави проєкту артисти і глядачі будуть досліджувати живий досвід в особистій зустрічі. Глядачі долучаться до видатних постатей, що стоять серед своїх епох, звертаючись до кожного з нас, і їм є що нам сказати.

До циклу “Людина і час” увійдутьвистави і перформативні заходи:

«Ті Амо»

Високий театральний сезон в Pochayna Event Hall разом з Майстернею Лєни Лазович, фото-1

Музично-поетичний вечір про кохання.

До дня кохання!

12+

Режисер - заслужена артистка України Олена Лазовіч

У складні часи як ніколи усвідомлюєш: любов варта всього, з чим зустрічається людина - варта болю, розлук та смутку. Бо любов все зцілює, все наповнює сенсами. Вона ніколи не перестає бути, ніколи не припиняє жити. Для закоханих не потрібно особливих дат, проте приємно коли є особливий день, щоб зупинитись та відчути: «я люблю, а отже, я - частина більшого, любові світу. Коли моє серце любить - я так само прекрасний, як полотна Клімта чи рядки Шекспіра - бо я і є поезія, я і є проза, я і є тисячі років кохання».

Актори театру Майстерні Лєни Лазовіч продемонструють найкращі твори про почуття, що всі ми колись відкрили: українські та світові шедеври поезії, листи до коханих видатних письменників - під акомпанемент фортепіано.

«Ван Гог. Листи до брата Тео»

Високий театральний сезон в Pochayna Event Hall разом з Майстернею Лєни Лазович, фото-2

Імерсивна вистава-виставка із зануренням у картини художника

12+

Режисер - заслужена артистка України Олена Лазовіч

Відео - https://www.youtube.com/watch?v=VvMXSgrPhrQ

Про Ван Гога можна почути сотні теорій та міфів, а про хворобу, самотність та дивний погляд генія написано безліч статей та книг. До вистави МЛ взяли лише

власні листи художника до найріднішої людини - брата Тео. Коли ти відчуваєш свій шлях, де знайти сили не зрадити свою долю? Як продовжувати робити те, що тобі цікаво, навіть коли в тебе ніхто не вірить? Вистава, яка надихає та дарує сили,

наповнює світлом та красою справжнього мистецтва.

«Леся Українка. Вершники мрій»

Високий театральний сезон в Pochayna Event Hall разом з Майстернею Лєни Лазович, фото-3

12+

Режисер - Аліка Федотова

Ця вистава - спроба звернутись до живої та маловідомої Лесі Українки, зняти її з монумента величі та образу хворої поетеси. Аби краще зрозуміти поетесу ми подивимось на її життя крізь призму дитинства - щасливого, світлого, безхмарного періоду, який у важкі роки хвороби живить та підтримує.

Вистава розвінчує багато міфів про монументальну хвору жінку, що уособлює собою жертовність та страждання та допомагає глядачам по-новому поглянути на власні авторитети.

«Пісня Орфея. Василь Стус»

Високий театральний сезон в Pochayna Event Hall разом з Майстернею Лєни Лазович, фото-4

12+

Режисер - заслужена артистка України Олена Лазовіч

Велика людина, сильний поет, громадський діяч та борець за правду постає перед нами люблячим батьком та чоловіком, який знаходиться у внутрішньому конфлікті між боргом громадянина та батька. Вистава про те, як не втратити людяність у надлюдських випробуваннях та знаходити в собі сили боротись за власні цінності та свободу.

«Олена Теліга. Повернення»

12+

Режисер - заслужена артистка України Олена Лазовіч

Її життя та творчість - приклад незламної боротьби за право бути українкою. Вимушена еміграція, культурна діяльність, перебування у німецькій окупації, віра в те, що от саме зараз, коли світ палає війною, як ніколи важливо розуміти за що ми боремося. Сильне поетичне слово, яке залишається нам у спадок, а ще вміння залишатись жінкою у боротьбі. Тендітна, красива, жіночна та вразлива, несучи на своїх плечах долю спротиву та боротьби за свободу. Вистава про війну, красу життя та маленьку, незламну жінку.

«Астрід знайомиться з Пеппі»

Сімейна читка для дітей та дорослих

6+

Режисер - заслужена артистка України Олена Лазовіч

Астрід Ліндґрен знайома всім. Діти обожнюють її історії, бо здається вона, як ніхто, розуміє дитячі переживання, королева країни фантазій та бешкетництва. Її героїня Пеппі Довгапанчоха - смілива та смішна, неперевершена складачка історій, вона підтримує та допомагає дітям всього світу не боятись.

Крізь сміх та веселощі глядачі усвідомлюють як не боятись, бути вірним країні дитинства та дитині в собі. Для дорослих це важливе нагадування, що сміх - це найкращі ліки. І що попри всі негаразди - ми завжди маємо провідників, які показують нам стежки до необмеженої радості життя. Через спогади Астрід Ліндґрен ми будемо крок за кроком знайомитись з Пеппі. А фрагменти інтерв’ю та власних спогадів авторки проллють світло на її власну маленьку боротьбу зі світом жорстокості, попри дві війни та негаразди дорослого життя.

Читка про те, як горіти та передавати світло іншим.

Поетичні вечори:

Кажуть, що поезія потрібна, аби серце людини було живим. А ще кажуть, що слово - лікує. Отож, збираємось разом аби перевірити ці твердження. Особливо зараз,

коли знищується українська культура, коли щодня гинуть актори, музиканти, поети та письменники, доцільно працювати з поезією як концентрацією смислів та образів. Як код нашої нації, аби краще пізнати та прийняти себе.

«Вечір сучасної української поезії»

14+

Для вас прозвучать вірші таких авторів-сучасників: Сергій Жадан, Юрій Іздрик, Марина Пономаренко, Мирослав Лаюк, Іра Цілик, Марися Нікітюк, Артем Чех, Максим Кривцов, Павло Вишебаба, Галина Крук, Юрій Андрухович та багато інших. Цей вечір про вічні теми, які зараз звучать як ніколи гостро та болісно.

«Ліна Костенко»

12+

Вечір присвячений творам Ліни Костенко. Одна з найвідоміших шістдесятниць, нині жива класикиня, що крізь десятки років пронесла гостре слово правди та мудрості. Вірші та уривки з роману у віршах «Маруся Чурай» - це приклад жіночої боротьби та долі у різних епохах та життєвих обставинах.

Що: «Ті Амо». Музично-поетичний вечір про кохання.

Де: ТЦ Gorodok Gallery, 3 поверх, просп, Степана Бандери, 23

Коли: 14 лютого, 19.00

Квитки: bit.ly/3Occmns 

Що: «Ван Гог. Листи до брата Тео»

Де: ТЦ Gorodok Gallery, 3 поверх, просп, Степана Бандери, 23

Коли: 23 лютого, 18.30

Квитки: bit.ly/3HAq7sx

Що: «Леся Українка. Вершники мрій»

Де: ТЦ Gorodok Gallery, 3 поверх, просп, Степана Бандери, 23

Коли: 28 лютого, 17.00

Квитки: bit.ly/42520f6

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#афіша київ #театр лени лозович #почайна івент хол події #куди сходить в лютому київ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...