• Головна
  • Перерахував дружині мільйони: на Київщині викрили посадовця військової частини на зловживаннях з грошима
16:11, 1 лютого

Перерахував дружині мільйони: на Київщині викрили посадовця військової частини на зловживаннях з грошима

Перерахував дружині мільйони: на Київщині викрили посадовця військової частини на зловживаннях з грошима

Співробітники Державного бюро спільно с військовою контррозвідкою Служби безпеки України викрили на оборудці начальника фінансово-економічної служби однієї з військових частин Київської області.

Про це повідомила у четвер, 1 лютого, пресслужба Державного бюро розслідувань.

Також не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua" – джерело важливих, актуальних та перевірених новин.

Як розповіли у відомстві, посадовець намагався "замести сліди" свого недбалого ставлення до фінансів частини перед командуванням військ. З цією метою він вніс неправдиві відомості про нарахування 20 млн грн додаткової винагороди своїй дружині, яка також служить в цій частини.

В ДБР також зазначили, що гроші він не планував реально виплачувати старшому солдату, а збирався перекрити утворену через його недбалість заборгованість зі сплати податку на доходи фізичних осіб.

Однак він знову «не впорався із завданням», не простежив і гроші реально надійшли на картку дружини, – йдеться в повідомленні.

ДБР повідомило фігуранту про підозру за ч. 4 ст. 426 КК України (інше умисне невиконання військовою службовою особою дій, які вона за своїми службовими обов’язками повинна була виконати, якщо це заподіяло істотну шкоду).

Кошти вже повернули на баланс держави, а бухгалтеру загрожує від 7 до 10 років позбавлення волі.

Ми також повідомляли, що співробітники територіального управління Бюро економічної безпеки у місті Києві передали на ЗСУ першу партію конфіскованого майна. Загальна вартість переданого – понад 5 мільйонів гривень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Київщини #новини #всі новини #кошти #військова частина #бухгалтер #розслідування
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...