• Головна
  • У Києві хірурги прооперували чоловіка з унікальною вадою серця
21:35, 31 січня

У Києві хірурги прооперували чоловіка з унікальною вадою серця

У Києві хірурги прооперували чоловіка з унікальною вадою серця

У Києві кардіохірурги прооперували пацієнта з унікальною вадою серця.

У Національному інституті серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова розповіли, що йдеться про синдром Бланда-Уайта-Гарланда.

33-річний Денис Панасюк, інженер-інструктор з Одеси, дізнався про свій діагноз випадково, коли проходив ВЛК. Виявилось, що у перші місяці життя переніс операцію з приводу відкритої артеріальної протоки. На жаль, тоді цей синдром не вдалося побачити. Хоча ця вада в основному оперується у ранньому віці.

Синдром характеризується аномальним відходженням лівої коронарної артерії від легеневої артерії. Але кожна вада має ще й свої особливості. У пацієнта тільки передньоміжшлуночкова артерія відходила від легеневої артерії, а огинаюча відходила звичайно.

Крім того, відходження було на досить великій відстані від аорти, куди потрібно було пересаджувати цю коронарну артерію. Тому потрібно було вирішувати, виконувати пряму реплантацію цієї коронарної артерії чи робити операцію Takeuchi, причому правильне рішення можна було прийняти тільки під час операції. Лікарі обрали пряму реплантацію.

Панасюк вже виписався додому, де на нього чекають дружина і маленька донька. З ним все в порядку, він почувається добре.

Нагадаємо, у Київській області закривають школи на карантин.

Не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua" – джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, Київщини та України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#медицина #інститут ім. Амосова #Київ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...