• Головна
  • Волонтери вивезли тварин зі скандального притулку на Київщині: що буде далі
19:15, 31 січня

Волонтери вивезли тварин зі скандального притулку на Київщині: що буде далі

Волонтери вивезли тварин зі скандального притулку на Київщині: що буде далі

Волонтери UAnimals вивезли зі скандального притулку Dog Help Ukraine у Київській області більше 40 тварин.

Як повідомила виданню "Новини.Live" представниця UAnimals Ольга Чевганюк, наступним кроком буде притягнення власників притулку до відповідальності.

25 січня зоозахисники приїхали до притулку. На момент евакуації там пребували свині, бики, кози, коні та собаки. Звідти вивезли: 16 цуценят, 18 дорослих собак, 11 кіз.

"У першу чергу ми забрали цуценят, оскільки вони були у вольєрі всі разом, і, на наш погляд, потребували допомоги. На питання, чи вакциновані тварини, чи оброблені вони, працівники притулку відповіді не мали, тому малюки були в зоні ризику", - сказала Чевганюк.

Серед дорослих собак, яких забрали UAnimals, були троє, яких організація передала під опіку притулку раніше у серпні, а також пес, якого власниця попросила повернути назад.

"Візуально недогодовані тварини, пес з травмою ока, пес з травмами на морді, літній пес, який не міг підвестися і пересуватись самостійно через занедбані кігті і поганий фізичний стан", - розповіли волонтери.

Одного з собак, на жаль, врятувати не встигли.

"Інших свійських тварин працівники притулку не готові віддати добровільно. Ми пропонували допомогу, але вони сказали, що тварини під їх наглядом і забезпечені всім необхідним", - додала Чевганюк.

Кіз зоозахисники передали під опіку притулку "Домівка врятованих тварин" у Львові. Усі ж інші тварини перебувають у ветеринарній клініці Alden Vet.

В UAnimals кажуть, що до притулку Dog Help Ukraine має відношення шкуродерка Яна Майборода, яку вже раніше судили за жорстоке поводження з тваринами.

Нагдаємо, раніше ми повідомляли, що в одному з притулків Київщини знущаються з тварин: відкрито справу.

Хочете дізнаватись ще більше новин Києва, столичного регіону та України? Тоді хутчіш долучайтесь до нашого Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua" та читайте, щоб бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київщина #тварини #Бровари #UAnimals #Ольга Чевганюк #Dog Help Ukraine #Яна Майборода
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...