• Головна
  • Замінити ліфт допоможе місто: у КМДА розповіли деталі
13:40, 31 січня

Замінити ліфт допоможе місто: у КМДА розповіли деталі

Замінити ліфт допоможе місто: у КМДА розповіли деталі

За останні три роки в Києві виконали ремонт або заміну понад тисячі ліфтів.

Як розповів заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, вони ремонтувались зокрема за програмою співфінансування. Вона передбачає, що мешканці будинків роблять ремонт спільно з містом.

Пантелеєв зазначив, що умови участі мешканців більш ніж лояльні: 95% фінансування здійснюється з міського бюджету, і лише 5% збирають люди.

Він також розповів, що заміна чи модернізація ліфтів - це найдорожчі роботи порівняно з іншими аспектами обслуговування чи ремонту в житловому будинку.

"Заміна ліфта - складний процес. Необхідне проєктування, здійснюється заміна обладнання ліфтової шахти, придбання цілого комплексу конструкцій та матеріалів, виконується їхній монтаж тощо. Зазначу, що ми орієнтуємось на українських, зокрема, київських виробників", - сказав Пантетеєв.

Хоча в умовах війни обсяги ремонтів досить обмежені, вони дозволяють тримати під контролем ситуацію щодо найбільш зношених підйомників.

"Тому і в цьому році ми продовжимо працювати над цим як за окремою цільовою програмою, так і в межах програм співфінансування. Це залишається пріоритетом, бо стосується і питання інклюзії, і питання безпеки", - наголосив заступник голови КМДА.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що комунальники приводять до ладу столичні парки.

Ще більше новин Києва, столичного регіону та України читайте в нашому Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua". Також не забувайте підписуватись.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #житло #нерухомість #КМДА #Петро Пантелеєв
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...