• Головна
  • Вибух у суді Києва: судитимуть шістьох співробітників СІЗО
11:02, 31 січня

Вибух у суді Києва: судитимуть шістьох співробітників СІЗО

Вибух у суді Києва: судитимуть шістьох співробітників СІЗО

Трьох співробітників Київського слідчого ізолятора та трьох працівників конвойної служби Нацгвардії, які причетні до подій, які трапилися 5 липня 2023 року у Шевченківському суді Києва, судитимуть.

Деталі розповіли в пресслужбі Офісу генпрокурора України.

Ще більше новин Києва, столичного регіону та України читайте в нашому Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua". Також не забувайте підписуватись.

Вказано, що трьом співробітникам слідчого ізолятора інкримінують службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України), ще трьом – службове підроблення (ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, арештант Ігор Гуменюк зміг пронести саморобні вибухові пристрої до Шевченківського районного суду та привести їх у дію внаслідок службової недбалості співробітників слідчого ізолятора та конвойної служби. Це призвело до його загибелі, поранення співробітників поліції та пошкодження приміщення і майна суду.

Встановлено, що співробітники ДУ "Київський слідчий ізолятор" передали арештанта конвойній службі Нацгвардії без жодного обшуку речей. Працівники конвойної служби теж не провели особистий обшук та не перевірили його речі перед тим, як доставити до суду, – йдеться у повідомленні.

Також слідство встановило, що троє працівників слідчого ізолятора підробляли акти обшуків камерних приміщень: фактично перевірки вони не проводили. Внаслідок цього утримувані мали можливість користуватися забороненими речами та предметами.

Зокрема, у камері загиблого арештанта виявили гліцерин, каніфоль, електричні проводи та інші хімічні речовини. Частина з цих речовин увійшла до складу саморобних вибухових пристроїв, які здетонували у суді.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що 5 липня 2023 року, о 17:20 пролунав вибух у Шевченківському суді столиці. Обвинуваченого доправили до суду. Перебуваючи у вбиральні він спробував здійснити втечу, використавши вибухівку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #вибух #суд #конвоїри #розслідування #офіс генпрокурора
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...