• Головна
  • Шпигував за військовими ЗСУ: у Києві затримали агента ФСБ, – ФОТО
12:09, 30 січня

Шпигував за військовими ЗСУ: у Києві затримали агента ФСБ, – ФОТО

Шпигував за військовими ЗСУ: у Києві затримали агента ФСБ, – ФОТО

Служба безпеки України затримала у Києві агента російської ФСБ, який шпигував за Третьою штурмовою бригадою та хотів влаштуватися на оборонний завод.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

У столиці затримали агента фсб, який шпигував за військовими, СБУ

У столиці затримали агента фсб, який шпигував за військовими, СБУ

Досі не підписані на наш Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua"? Тоді скоріше долучайтесь, щоб нічого не пропустити та завжди бути в курсі всіх подій.

У столиці затримали агента фсб, який шпигував за військовими

Як з'ясували правоохоронці, передусім фігурант намагався виявити та передати країні-агресору локації запасних командних пунктів Третьої штурмової бригади та штабу Сухопутних військ ЗСУ. Також він "зливав" окупантам координати ключових енерго- і теплогенеруючих підприємств, які забезпечують світлом та опаленням більшу частину цивільної інфраструктури столиці.

За даними кіберфахівців СБУ, у його "звітах" ФСБ проходила інформація як про електропідстанції та магістральні лінії електропередач, так і про котельні КП "Київтеплоенерго".

Зазначається, що розвідвідомості потрібні були загарбникам для підготовки нової серії прицільних ударів по військовій та критичній інфраструктурі України.

Разом з цим, за вказівкою російської спецслужби її агент намагався влаштуватися до оборонного заводу у столичному регіоні. Для виконання цього завдання фігурант підготував на себе резюме та направив його до кадрового підрозділу стратегічного підприємства. У разі отримання посади, зловмисник планував збирати таємну інформацію про види та кількість озброєнь, які виробляють на потужностях оборонного об’єкта. Однак співробітники СБУ викрили ворожі наміри, задокументували злочинну діяльність російського агента і затримали його під час виконання розвідувального завдання, – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, затриманим є 52-річний мешканець столиці, якого восени 2023 року дистанційно завербував кадровий співробітник ФСБ.

У столиці затримали агента фсб, який шпигував за військовими, СБУ

У столиці затримали агента фсб, який шпигував за військовими, СБУ

Щоб виявити локації потенційних цілей для ворога, зрадник обходив вулиці Києва та його околиці й приховано фотографував "потрібні" об’єкти.

Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Як ми писали раніше, співробітники Служби безпеки України затримали в Києві колишнього українського посадовця, який раніше працював у Міністерстві палива та енергетики, Держкомрезерві та Міністерстві вугільної промисловості. Він виявився агентом російських спецслужб і пропонував «приєднати» східні регіони України до Ростовської області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #агент фсб #зрадник #СБУ #інформація #війна #енергетика #військові #спостереження
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...