14:07, 11 січня

Джошуа хоче реваншу з Усиком?

У ніч на 24 грудня в рамках великого вечора боксу в Ер-Ріяді британський важковаговик Ентоні Джошуа, який виступив у головному поєдинку, впевнено подолав шведа Отто Валліна. Перед своїм боєм із Валліном Ентоні чомусь знову заговорив про можливе завершення кар'єри:

Джошуа хоче реваншу з Усиком? , фото-1

«Це немов чек-пойнт, якщо я не пройду Валліна, то для мене далі тут немає майбутнього».

Трохи дивні слова для боксера, який до цього не одноразово заявляв, що готовий іти за черговим титулом… Але він все-таки переміг, а значить питання із завершенням кар'єри у професійному боксі поки відпадає. Проте з'являється нове – які тепер цілі та амбіції у британця? У пресі вже давно говорять про можливий бій із Вайлдером чи Ф'юрі, а іноді навіть про третю спробу подолати українця Олександра Усика. Сьогодні ми спробуємо розібратися, що чекає на Ентоні найближчим часом.

Після перемоги над Валліном Джошуа був дуже скромний і говорив не дуже конкретно щодо своїх планів на майбутнє:

«Я рухаюся крок за кроком, але стати чемпіоном світу було б класно. Цей спорт підступний. Перемога підіймає тебе на щабель вгору, а поразка скидає вниз. Кожен бій веде до кінцевої мети, тому, якщо я продовжу перемагати, це станеться природним чином. Тому треба продовжувати сподіватися і продовжувати наполегливо працювати. Я шукаю величі та намагаюся вдосконалюватися. Мені не можна втрачати концентрацію, тому що я вибрав свій шлях, і він важкий. І поки я на цьому шляху, я буду зосереджений. Подивимося, як далеко я зможу по ньому пройти. Вайлдер? Якщо він захоче, то може повернутися і провести бій. Упевнений, що всі хочуть побачити цей поєдинок».

Звичайно, Ей Джей прекрасно розуміє, що бій із Вайлдером, навіть з урахуванням нещодавньої сенсаційної поразки Деонтея, можна буде продати за великі гроші. Зараз уболівальники критикують Вайлдера, але він у будь-якому разі залишається дуже відомим та популярним бійцем у суперважкій вазі та привертає до себе багато уваги від фанатів боксу. Тому Ей Джей точно не готовий відмовитися від такого перспективного варіанту (з фінансової та медійної сторони). Також у новинах вже неоднократно писали про можливий поєдинок Джошуа з Френсісом Нганну, який нещодавно дебютував у боксі та голосно заявив про себе.

На цьому тлі трохи дивною та незрозумілою виглядає заява промоутера Едді Гірна:

«Джошуа в нинішній версії - найкращий суперважковаговик у світі. З таким менталітетом і командою я вважаю його непереможним. Упевнений, наступний рік буде роком Ентоні. Коли Вайлдер програв, то я вважав це знаком згори. Адже він хоче стати триразовим чемпіоном світу, тож йому нічого не заважає розіграти пояс IBF з Філіпом Хрговічем».

Хрговіч – топовий представник у суперважкій ваговій категорії, він є обов'язковим претендентом на титул IBF, але, навіть досі будучи непереможеним, він не генерує стільки уваги, скільки той же Вайлдер (не кажучи вже про Ф'юрі чи Усика). Якщо хорват заволодіє поясом, він буде цікавий, але зараз Ей Джей навряд чи захоче проводити такий поєдинок, адже йому потрібно реабілітуватися після двох поразок від Усика, а зробити це можна лише голосними перемогами.

Окрім того є ймовірність, що британець буде чекати результату поєдинку між Усиком і Ф'юрі. Едді Хірн уже заявляв, що йому цікаво звести Джошуа з «Циганським королем».

Що стосується шансів у потенційному реванші з українцем, то чи спрогресував Джошуа настільки, щоб з третьої спроби нав'язати конкуренцію Олександру? Навряд чи! Так, бій з шульгою Валліном був досить переконливий, але цей рівень значно нижчий за той, який показує Усик. Олександр більше рухається і по ньому значно складніше влучати!

Саме тому, попри туманні плани та перспективи, головним та найбільш правильним варінтом для Джошуа буде домовлятися про бій із Вайлдером, адже у цьому випадку Ентоні не буде ризикувати і точно буде у плюсі…як мінімум у фінасовуму!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...