• Головна
  • Голова "Київавтодору" пояснив, чому від ямкового ремонту нема куди подітись
11:00, 26 січня

Голова "Київавтодору" пояснив, чому від ямкового ремонту нема куди подітись

Голова "Київавтодору" пояснив, чому від ямкового ремонту нема куди подітись

В осінньо-зимовий період дорожньому покриттю столиці загрожує підвищена небезпека руйнування. Це пов’язано з температурними "гойдалками" та зливами і завірюхами, які по 7-12 разів за сезон накривають місто.

Про це розповів гендиректор "Київавтодору" Олександр Федоренко виданню "Вечірній Київ".

В інтерв'ю йшлося про те, що дороги в Києві ремонтують протягом всього року, і для певної частини людей це марне витрачання коштів.

"Комунальні служби утримують (дороги - ред.) у належному проїжджому стані. Це обробка проїжджої частини різними реагентами, прибирання. У нас в арсеналі є сіль, пісково-соляна суміш, розчин солі та бішофіт. Чому я про це кажу: всі ці реагенти при перепадах температур впливають на стан дорожнього покриття, яке в холодну пору року найбільше руйнується. Особливо на тих вулицях, які десятки років не ремонтувалися і їх експлуатаційні поточні терміни вже спливли", - зазначив Федоренко.

Він пояснив, що залежно від інтенсивності руху ремонт на тій чи іншій вулиці слід робити після п'яти-семи років її експлуатації. І це лише поточний ремонт. Капітальний - після 8-12 років. Якщо ж дорожнє покриття не ремонтувалося більше 20 років, в холодні пори року починає відбуватись процес кристалізації бітуму - сполучного елемента асфальто-бетонної суміші.

Саме тому взимку на дорогах з’являється більше ям, а комунальники змушені проводити ремонт в сніг (чи в дощ). Для складних погодних умов є спеціальні асфальтобетонні суміші.

"Наразі нашими нормативними документами передбачений зимовий ямковий ремонт з використанням холодних асфальтобетонних сумішей, литого асфальтобетону. Ці технології використовують і в мороз, і в дощову погоду. Коли більш-менш суха погода й мороз ми використовуємо гарячі суміші. Їх доставляємо у спеціальних термобункерах", - сказав Федоренко.

За його словами, наразі альтернативи ямковому ремонту нема.

Нагадаємо, столицю сьогодні накриє мокрий дощ та сніг.

Актуальні, важливі та перевірені новини читайте в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва – 44.ua". Також не забувайте долучатись.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #транспорт #дороги #Київавтодор #Олександр Федоренко
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...