• Головна
  • Бути сильнішою: ТОП-5 секцій жіночої самооборони у Києві
15:28, 26 січня

Бути сильнішою: ТОП-5 секцій жіночої самооборони у Києві

Бути сильнішою: ТОП-5 секцій жіночої самооборони у Києві

На жаль, з початком повномасштабної війни питання самооборони стало ще більш актуальним. У тих, хто хотів цим зайнятись, але все відкладав, тепер є вагомий, хоч і сумний привід все ж таки почати.

Журналісти 44.ua подивились, як справи у столиці саме з жіночою самообороною. Погана новина - якихось спеціалізованих жіночих курсів з регулярними спарингами, вочевидь, нема. Хороша новина - вони і не потрібні, бо в багатьох спортклубах та клубах з єдиноборств діють жіночі секції, що надають не тільки бойову, а й психологічну підготовку.

Mixfighter

Це спортивний клуб, точніше, мережа залів, які є на всіх трьох гілках метро. Працюють окремо дитячі та дорослі групи; можливі як індивідуальні, так і групові заняття, причому групи не розподіляються за статтю.

Mixfighter пропонує заняття з самооборони за кількома напрямками найвідоміших бойових мистецтв: карате, айкідо, самбо, джіу-джитсу, панкратіон, гремплінг (бій, що поєднує техніки різних бойових мистецтв) тощо.

Ціни. Разове заняття роштуватиме 250 грн. Індивідуальні - від 500 грн за годину. Якщо хочете спробувати групові заняття, вони коштуватимуть від 1,5 тис. грн на місяць.

Контакти: +38(099)4687607; +38(098)0917359.

"Крав Мага Малех"

Про крав мага, ймовірно, ви вже чули. Це не бойове мистецтво у традиційному розумінні, а саме система самооборони, спрямована передусім на нейтралізацію загрози. Вона базується на двох основних принципах: по-перше, найприродніший і коротший рух - найкращий варіант, по-друге - слід застосовувати мінімальний рух проти максимальної атаки. Завдяки першому принципу можна напрацювати дуже швидку реакцію на атаку.

Бути сильнішою: ТОП-5 секцій жіночої самооборони у Києві, фото-1, Pixabay

Pixabay

Асоціація "Крав Мага Малех" навчає цього всіх бажаючих. Є і окремі заняття для жінок. Асоціація має клуби в кількох містах України.

Про ціни треба буде питати індивідуально.

Контакти: +38(066)6466286.

Seal

Центр виживання і спецпідготовки Seal також пропонує заняття з крав мага, але ще в нього є спеціальний курс жіночої самооборони.

"Ви зможете перетворити будь-який предмет з вашої сумочки на знаряддя самозахисту (ручку, пилку, кредитну картку, парасольку, телефон і т.д), вивчивши основи роботи з предметами", - зазначають тренери. Звучить непогано!

Бути сильнішою: ТОП-5 секцій жіночої самооборони у Києві, фото-2, Pixabay

Pixabay

Ціни. Вартість навчання Seal на сайті, на жаль, не наводить.

Контакти: +38(095)7175555.

"5 елемент"

У звичних фітнес-клубах, не орієнованих саме на бойові мистецтва, теж можна знайти курси самооборони. Ось, наприклад, "5 елемент". Тут діє спеціальна жіноча секція, що дає базові навички таких єдиноборств, як рукопашний бій, бокс, самбо. Також інструктори наголошують на важливості психологічної підготовки. Заняття - групові, а всі прийоми відпрацьовуються в спарингу.

Ціни. Оскільки "5 елемент" - це спортклуб, він пропонує клубні карти та абонементи, куди входить не тільки самооборона, а й такі речі, як сауна, паркінг та прання спортивного одягу. Вартість абонементу залежить від того, що саме ви хочете туди включити. Але вона також залежить від категорії тренера.

Контакти: +38(044)4959555.

"Воля"

Це спортивний юнацький клуб, розташований на Дарниці. Тут проходять заняття з ММА, бразильського джіу-джитсу, боксу, кунг-фу та ін. Оскільки це юнацький клуб, влітку він працює для дітей у форматі табору.

Бути сильнішою: ТОП-5 секцій жіночої самооборони у Києві, фото-3, Pixabay

Pixabay

Але й жінкам буде чим зайнятись, адже "Воля" пропонує спеціальний курс з самооборони. А після цих занять можна відпочити на зумбі!

Ціни. Разове заняття в одній з секцій коштуватиме від 100 грн, але всі деталі треба дізнаватись індивідуально.

Контакти: +38(093)9364732.

Нагадаємо, раніше ми публікували ТОП-5 вакансій в ЗСУ для жінок.

Досі не підписані на наш Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua"? Тоді хутчіш долучайтесь та читайте новини, щоб завжди бути в курсі та нічого не пропустити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#топ #спорт #дозвілля #самооборона
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...