• Головна
  • 29 січня о 19:00 – відкриття виставки “притоннормально”
Новини компаній
13:00, 24 січня

29 січня о 19:00 – відкриття виставки “притоннормально”

Новини компаній

“притоннормально” – це колаборація студій “Притон Краси” та “ательєнормально”.

Притон Краси – це креативна студія фарбування волосся, яка сприймає свою діяльність не ремеслом, а мистецтвом. Від того, з 2023 року приймає виставки феміністичного, арт-брют та активістського напрямку. Студія була заснована в 2016 році як відповідь на стереотипи соціуму: що яскраве волосся лише для маргінальних шарів. Досягнувши своєї мети і маючи в гостях лікарів, фізиків та військових – студія змінили вектор на мистецький і планує перенести роботу з волоссям у стіни галерей.

ательєнормально” – самоініційована незалежна студія для художників з синдромом Дауна та без, яка з’явилася після воркшопів в Goethe-Institut Україна, проведених 2018 року спільно з TOUCHDOWN21 та Ohrenkuss (Бонн). Майстерня створює книги, листівки, публікації, виставки та проекти. За два роки існування роботи були показані у Одесі, Кельні, Харкові, Ужгороді, Львові, Варшаві, Остраві, Дніпрі, Кмитові та Києві. Твори художників ательєнормально зберігаються в приватних колекціях України, Франції та Німеччини.

На виставці буде представлено роботи двох художниць – Анни Сапон та Ірини Голобородько. Куратори: Катерина Лібкінд та Станіслав Туріна.

Анна Сапон працює в майстерні “ательєнормально” 4 роки. Колір, майже завжди, є головним в роботах Ані: іноді він існує сам по собі, в незалежності від сюжету картини. Після довгої перерви, Аня почала цей рік, з нової для себе, техніки тафтінгу (створення полотен килимів), де колір буквально стає окремою матерією в просторі. Аня дуже надихнулась цією технікою та вже почала роботу з якою прийме участь в 60-ій Венеційській Бієнале Мистецтва, де кілька інклюзивних майстерень представить проект "Щирі вітання". Цей проект є частиною проекту "Плетіння сіток" з яким куратори/ки, художниці та художники представлятимуть Україну в національному павільйоні.

Ірина Голобородько народилася в місті Києві, після закінчення вечірньої школи N 27, що знаходиться на Фрунзе почала відвідувати Благодійне Товариство “Джерела”. Також Ірина працює в Ашані відповідаючи за сортування документів. Ірина вже кілька років працює в “ательєнормально”, де створює картини наповнені яскравами життєствердними кольорами поєднюючи образи з текстами.

Виставка є безкоштовною але за попередньою реєстрацією. На виставці можна буде купити листівки, картини та лишити донат на розвиток майстерні. Запрошуємо зробити свій вклад в розвиток мистецтва та першими побачити нариси килиму та листівок, які поїдуть на 60-е Венеційське Бієнале Мистецтва.

29 січня, 19:00, студія Притон Краси провулок Михайлівський 9Б.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#притон краси #вистави київ #афіша київ #події 29 січня #безкоштовні івенти київ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...