• Головна
  • Шалена швидкість прогресу: порівняння iPhone 1 та iPhone 14
Новини компаній
19:05, 23 січня

Шалена швидкість прогресу: порівняння iPhone 1 та iPhone 14

Новини компаній
Шалена швидкість прогресу: порівняння iPhone 1 та iPhone 14, фото-1

За технологічним прогресом ми і не помічаємо, як стрімко все змінюється. Сьогодні вже важко уявити життя без 4G, якісних фото, зроблених на телефон, відеозв'язку і інших можливостей, які нам дарують смартфони. Хоча не так давно це все було в новинку. Давайте наочно порівняємо, чим відрізнялося перше “яблуко”, яке вийшло в 2007 році, від передостанньої моделі, яка з’явилася в 2022 році, щоб зрозуміти, наскільки стрімко все змінюється. А допоможуть в цьому фахівці Yabloki.ua, стильного магазину, де ви можете придбати техніку Apple. Як нову, так і вживану.

Кардинальна зміна дизайну: від "Цеглини" до "Космічного Корабля"

iPhone 1: пам'ятаєте той перший iPhone? Він був як милий маленький товстун, зі своїм 3,5-дюймовим екраном і металевою спинкою. Майже як маленький кишеньковий телевізор, він більше нагадував невеличку цеглу. З сучасним девайсом важко порівняти.

iPhone 14: тепер маємо iphone 14. В 2007 році ви б такий апарат точно сприйняли б неначе він прилетів з майбутнього. Набагато тонший, легший, з таким великим екраном в 6,7 дюйма. Майже в 2 рази більший за свого предка.

Екран: від "Мозаїки" до "Голлівуду"

iPhone 1: його екран був більше схожий на мозаїку – 320 x 480 пікселів, знаєте, не супер чітко. А на той момент це здавалося справжнісіньким дивом.

iPhone 14: якщо iPhone 1 був мозаїкою, то iPhone 14 – це повноцінний голлівудський блокбастер. Кольори такі яскраві, що можуть змусити райдугу заздрити.

Шалена зміна швидкості: від "черепахи" до "формули-1"

iPhone 1: Працював на процесорі Samsung S3C6400 ARM 620 MHz, який зараз міг би виглядати як черепаха поруч з реактивним літаком.

iPhone 14: iPhone 14 – це як машина Формули-1 у світі смартфонів. Він так швидко обробляє дані, що встигне відповісти на ваше повідомлення ще до того, як ви його надішлете.

Камера: від "фотоплівки" до "Голлівудської цифри"

iPhone 1: якщо порівнювати камеру першого iPhone з сучасними стандартами, це було б як фотографувати за допомогою старої шкільної фотоплівки. Непогано для спогадів, але не для Instagram. Основна камера була 2 Мп, фронтальна – 0,3 Мп. Зараз це навіть трохи смішно звучить, але тоді ми шалено цьому раділи.

iPhone 14: зараз – це вже справжнє кіно! Ви можете робити фото та відео, якісніші за деякі професійні фотокамери. Апарат має систему професійних камер, основна – 48 Мп, 3-кратний зум і ще безліч крутих фіч, які в далекому 2007 і не снилися.

Інтернет та зв'язок: від "повільної пошти" до "телепортації"

iPhone 1: перший iPhone підключався до інтернету як повільна стара пошта. Чекати завантаження веб-сторінки було як чекати листа від друга з іншого континенту.

iPhone 14: iPhone 14 з'єднується з інтернетом настільки швидко, що це нагадує телепортацію. Бац – і ви вже онлайн! Для сьогодення – це буденність, але ж за 15 років до появи цього смартфону – це був справжній сценарій для фільму про майбутнє.

Отже, від iPhone 1 до iPhone 14 ми побачили стрибок від "симпатичного гаджета" до "супергероя технологічного світу". Якщо iPhone 1 був першим кроком у великому техно-марафоні, то iPhone 14 – це вже суперсучасний робот, який біжить зі швидкістю світла. І хто знає, що Apple приготує для нас далі? Можливо, iPhone 28 буде вміти готувати каву і гуляти з собакою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Yabloki
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...