• Головна
  • Новорічний “дожор”: як скинути зайві кілограми після свят - ТОП дієт
16:35, 17 січня

Новорічний “дожор”: як скинути зайві кілограми після свят - ТОП дієт

Новорічний “дожор”: як скинути зайві кілограми після свят - ТОП дієт

Різдвяні та новорічні свята точно вже минули, тож багато хто традиційно починає "нове життя".

Часто воно починається з бажання позбутись того зайвого, що будь-які свята несуть із собою, - результатів застілля. Журналісти 44.ua зібрали дієві дієти, які допоможуть повернути ідеальну фігуру.

Середземноморська дієта

Суть: листова зелень, цільнозернові продукти, оливкова олія.

Ця дієта дозволить подовжити свята, адже її загальний варіант включає червоне вино. Ну але передусім вона смачна. Подивіться, який типовий сніданок на цій дієті: вівсянка з ізюмом та горіхами або шматочками яблука. А ось вечеря: піца карбонара та зелений салат. Так, піца! Але маєте бути уважні: на цій дієті слід вживати твердий сир у помірних кількостях (ніяких сирних бортиків), а червоне м'ясо треба обмежити.

Новорічний “дожор”: як скинути зайві кілограми після свят - ТОП дієт, фото-1, Pixabay

Pixabay

Інтервальне голодування

Суть: "харчове вікно".

Ця дієта (хоча це радше спосіб життя) найпростіша для розуміння, бо не має обмежень щодо продуктів. Але - тільки у "харчовому вікні". Коли воно зачиняється, краще зайнятись чимось таким, що позбавить думок про їжу.

Найпоширеніша схема - 8/16: протягом восьми годин можете їсти що завгодно, а 16 годин - маєте не їсти зовсім. Встановлювати часові проміжки можете на власний розсуд. Наприклад, відповідно до вашого робочого графіку або ваших звичок.

Новорічний “дожор”: як скинути зайві кілограми після свят - ТОП дієт, фото-2, Pixabay

Pixabay

Маєте розуміти, що ця дієта базується на простому правилі: людина худне, якщо кількість калорій, яку вона споживає, менша за кількість, яку вона щоденно витрачає. Отже, йдеться саме про дефіцит калорій та схуднення, а не про стан тіла і не про корисність їжі.

Французька дієта

Суть: яйця, курятина, калькулятор.

Попри назву - жодних багетів та круасанів, хіба житній хліб. Але це справжня знахідка для тих, хто любить яйця: омлети, яєшні, звичні варені яйця, яйця пашот... Все, що знайдете "яєчне" у кулінарних книгах та в інтернеті.

Новорічний “дожор”: як скинути зайві кілограми після свят - ТОП дієт, фото-3, Pixabay

Pixabay

Також, на відміну від середземноморської дієти, тут нема обмежень щодо червоного м'яса, лише щодо способу приготування: жодного смаження. Курятини це також стосується; фаворит - варене куряче філе. Краще зменшити кількість солі на користь прянощів.

Калькулятор знадобиться для того, щоб рахувати калорії: за французькою дієтою треба дотримуватись мінімально прийнятної для вас норми. Норма розраховується зокрема відповідно до способу життя та фізичної активності. І який би не був ваш спосіб життя, фізичну активність під час французької дієти слід трохи зменшити, щоб не почуватись як вичавлений лимон (в умовах норми калорій). Лимон краще залишити для заправки салатів.

Скандинавська дієта

Суть: кулак.

Як і з інтервальним голодуванням, тут не треба підраховувати калорійність та жирність страв. Також не треба підраховувати поживність та "корисність" продуктів. Лише одне правило - кожен прийом їжі має складатись з чотирьох компонентів: порція білку, порція вуглеводів, дві порції овочів. Плюс столова ложка жирів. Порція має бути максимум завбільшки з ваш кулак.

Новорічний “дожор”: як скинути зайві кілограми після свят - ТОП дієт, фото-4, Pixabay

Pixabay

У підсумку зазначимо, що дієти - це тимчасові речі. Для того, щоб вибудувати свій раціон, треба пізнати своє тіло і узгодити його потреби із реаліями життя. Тоді буде гармонія, а в дзеркалі буде краса.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, де в Києві купити фермерську продукцію.

Актуальні, важливі та перевірені новини Києва, Київщини та України читайте в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва – 44.ua". Також не забувайте підписуватись.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#свята #топ #продукти
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...