• Головна
  • Київські кардіологи провели унікальну операцію та врятували батька трьох дітей: деталі
10:43, 13 січня

Київські кардіологи провели унікальну операцію та врятували батька трьох дітей: деталі

Київські кардіологи провели унікальну операцію та врятували батька трьох дітей: деталі

В столичному Національному інституті серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова провели унікальну операцію чоловіку, в якого було діагностовано розрив аневризми дуги аорти.

Виявилось, що за декілька місяців до цього Дмитро потрапив у ДТП. Після цього в нього з'явився сильний біль в спині. Його стан погіршувався. КТ-ангіографія показала тотальний правобічний гемоторакс з величезним розривом аневризми дуги аорти, масивною гематомою передньої стінки грудної клітини. Навіть на шкірі, в межах 12 сантиметрів в діаметрі був великий синець, що вкрай рідко спостерігається при розриві аорти зсередини.

Дмитру була потрібна екстрена операція.

“Єдиною можливістю порятунку його життя була операція повної заміни висхідної, дуги, з протезуванням судин дуги і низхідної грудної аорти - операція Frozen Elephant Trunk, яка і була успішно проведена. Одразу по виїзду у ВРІТ пацієнт прийшов до тями, повністю відновилася функція центральної нервової системи”, - повідомили в інституті Амосова.

В медзакладі додали, що саме вони три роки тому першими в Україні впровадили досвід виконання операції Frozen Elephant Trunk і вже виконали 24 операції за цим методом.

Раніше ми писали про те, що в столичному Охматдиті провели унікальну операцію 9-місячній Тані, у якої були вади серця та печінки.

Досі не підписані на наш Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua"? Тоді хутчіш долучайтесь та читайте новини, щоб не пропустити всі важливі події та завжди бути в курсі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #операція #інститут ім. Амосова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...